Ezt hallgasd meg! – OUR MIRAGE: Different Eyes (04.22.)

Miért éppen a “Different Eyes”? Az OUR MIRAGE munkásságára mindenekelőtt szíven ütő és problémaközpontú dalszövegek jellemzőek. Nagyrészt a modern világ mindennapi nehézségeivel foglalkoznak, hogy ezáltal is támogathassák a kilábalást. A Different Eyes ilyen szempontból követi a sormintát, de megvalósításban némileg eltér a legtöbb OUR MIRAGE számtól. Központi eleme a szerelem, illetve a barátság adta új látásmód, a hirtelen jött extra motiváció. Ebből adódóan egy energikus, slágeres számról beszélhetünk a Different Eyes esetében. Másfelől az is látszik, hogy egy népszerűsítő, szélesebb közönség számára készülő számnak szánták, hiszen single-ként is megjelent, még az album kiadása előtt. 


A Different Eyes szerkezetileg egy hagyományos felépítésű dal, amely verzékből, kórusból, pre-kórusból és egy átvezetésből áll. A clean vokált helyenként scream-ek váltják, főként a verzéknél, de ez elmondható az átvezetésnél is. A vokál élvezetéhez eléggé hozzáad a dobolás dinamikussága, de általánosságban megállapítható, hogy Daniel Maus jól tudja kísérni Timo Bonner vokálját. Azonban nem mehetünk el szó nélkül a gitárjáték mellett sem. Ahogy egy interjúban is kifejtették, még a második album, az Unseen Relations (2020) megjelenése előtt, az első albumhoz képest keményebb riffek és dobolás várható. Ennek legfőbb oka az, hogy a stílusukra jellemző, ütőképes számok születhessenek.  A Different Eyes riffje beváltja az ígéreteket és még élvezetesebbé teszi a számot, de ettől még kisebb szerepe van, mint a dobnak. Hogyha valaki egy zúzósabb riffre vágyna, akkor a Rivers jobb alternatíva lehet, míg egy jó breakdown-t keresve a My last Day tűnhet ideálisnak. Az Unseen Relations-ről, illetve az albumon fellelhető minden számról a későbbiekben bővebben olvashattok az Unseen Relations albumismertetőknél!


De miért érdemes meghallgatni a Different Eyes-t? Egyrészt az OUR MIRAGE az Arising Empire-nél mindenképpen a post-hardcore zászlóshajójának nevezhető, így akit érdekel a műfaj, annak egy megfelelő választás lehet az Unseen Relations és a Lifeline album. Másrészt, ahogy korábban említettem a Different Eyes a populárisabb post-hardcore, metalcore számok irányvonalát vette át és arányaiban slágeres dalnak tekinthető. Ennek köszönhetően akár azoknak is elnyerheti a tetszését, akik kevésbé rajonganak a post-hardcore és a melodic hardcore stílus iránt. Hogyha szereted az I Prevail vagy az Until I Wake számait, akkor a Different Eyes jó választás lehet számodra! Továbbá azoknak is ajánlanám, akik szívesen barangolnak új műfajokban és keresnek valami pörgősebbet. 

Műfaj: Post-Hardcore

Együttes: OUR MIRAGE (DEU) 

Szám: Different Eyes (Single)

Album: Unseen Relations (2020)

Dalszöveg:

From the moment I saw you
for the first time
I knew that all that I’ve been through
was leading up into this night
you knew where I’ve already been
you can see right through my skin
you are the mountain in the storm
you are the place thats safe and warm
it was too difficult to see

When my heart was left behind
then your eyes were calm and kind
you were there,
you were the savior in my life
you were the savior in my life

even though I was lonely
when the lights went out
it was destroying me slowly
I was made of fear and doubt
So you are welcome my friend
you were the key to let this bullshit end
I’ve been a slave
but there is light in the darkest of all graves

When my heart was left behind
then your eyes were calm and kind
you were there,
you were the savior in my life
you were the savior in my life

for the first time i saw the world with different eyes
I’m fortunate
am I fortunate, and not clouded up with lies?
not clouded up with lies
I’m fortunate

When my heart was left behind
then your eyes were calm and kind
you were there,
you were the savior in my life
and not clouded up with lies
When my heart was left behind
then your eyes were calm and kind
you were there,
you were the savior in my life
you were the savior in my life

Mit érdemes tudni az OUR MIRAGE-ról? Az OUR MIRAGE egy német post-hardcore együttes. 2017-ben kezdték zenei pályafutásukat. Eddig összesen két albumot (Lifeline & Unseen Relations) adtak ki, illetve négy single-t. Jelenleg az Arising Empire kiadónál vannak. A zenekart Timo Bonner énekes, Steffen Hirz gitáros,  Manuel Möbs basszusgitáros és Daniel Maus dobos alkotja. Számaikban elsősorban a depresszió, az öngyilkosság és a szorongás témáival foglalkoznak, hogy evégett is segíthessék az ilyen jellegű problémákkal küzdő fiatalokat és fiatal felnőtteket.

OUR MIRAGE (YouTube): https://www.youtube.com/channel/UCBIsogAjd-4QZBChuxqmD-A

Várható tartalmak az OUR MIRAGE munkásságáról: Lifeline (2018) albumismertető

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: