Discovery – 2. rész: Leponexx (11.20.)

Discovery sorozatunk legújabb részében a békés megyei Leponexxet hoztuk el nektek, akik a groove, death és progresszív metálból, illetve a metalcore-ból merítkezve igyekeznek egyedülálló színfoltot teremteni a magyar undergroundban! Az interjúban többek között legújabb számukról és a közelgő első nagylemezről is kérdeztük őket. Tartsatok velünk!

Együttes: Leponexx (HUN)

Stílus: Groove Metal

Jelenlegi felállás:

  • Szabó László – Ének
  • Kovács Dávid – Vokál/Gitár
  • Zolnai Kata – Gitár
  • Bokor Sándor – Gitár
  • Bede Attila – Basszusgitár
  • Ökrös Roland – Dob
DISZKOGRÁFIA
Brutális Majális (EP) - 2017
Nekünk Texas (EP) - 2020
Maradj meg ember (Album) - 2021*

Honnan jött a zenekar neve? Miről szól a “Voltam Így?” Mik a tervek a jövőre nézve? Interjúnkból ezekre is választ kaphattok! Kezdjük is el!

Miként jellemeznétek magatokat néhány szóban?

Magyar szöveggel operáló dallamos groove metal banda vagyunk.

Honnan jött a Leponexx név?

A Leponexx nevet még a régi felállásban találtuk ki. Ugyanis kellett egy név, ami röviden összefoglalja az akkori “őrültségeinket”. Ezen a vonalon is akartunk elindulni. Minél őrültebb és változatosabb zenékkel. Ám ezt hamar leadtuk, mivel egyre komolyabban érdekelt minket a zenélés. A név azért van két „x”-szel, hogy ne legyen probléma, illetve ne egyértelműen a gyógyszerről legyen szó. Na, meg aztán jól is néz ki!

Milyen együttesek, illetve zenészek inspiráltak Titeket? (összességében és egyénileg is)

Estig lehetne sorolni. Lényegében a rock/metal színtér minden formájában kedvelünk zenekarokat. 🙂

Mit jelent számotokra a zene? Mit jelentett nektek régen és mit jelent most?

Igazából nem tudom erre mit is mondhatnánk. Hobbinak indult mint másoknál és komolyabbak lettek a célok, szintén mint másoknál 😀

Melyik számotokra a legszemélyesebb dalotok/dalszövegetek, és miért?

Erre is azt tudnám mondani, hogy személy válogatja, hogy melyikünknek melyik a kedvence vagy melyiket érzi magához közel:)

Van a metálon kívül más kedvelt zenei irányzatotok, amit szerettek, esetleg szintén inspirálóan hat rátok?

Persze. A csapaton belül vannak, akik elég sok színűek ilyen téren. Van, aki rajong a progresszív rockért, még van olyan, aki rap vagy a ragga műfajtól se riad vissza. Sőt a jazz vagy a filmzene is jöhet! Persze nem mindegyiknek fedezhetők fel a hatásai a zenénkben, de még ki tudja? Szeretjük feszegetni a határokat!

”Voltam így” című legújabb dalotoknak mi a háttértörténete? Milyen személyes élményekből táplálkozik?

Ehhez az énekesünket Szabó Lászlót idézem: „A Voltam így. Tükörképet mutat azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint a mai társadalom férfi tagjai. Egyszerűbb a neten a pornóra kielégülni, mint a házi sárkányhoz hozzányúlni. Talán egy kis reményt ad férfi társaimnak, hogy én is így érzek… “Az asszony főztje otthon túl hideg”. Egyértelmű, hogy valami más kell, mert semmi nem jó és semmi/senki nem boldogít, attól függetlenül, hogy valaki melletted szuszog. “A többit, hogy mit, hogy képzeltek bele, azt rátok bízom.”

Mi adta az ötletet a „Nem adom” című dalotok videóklipjéhez? Mit élveztetek a legjobban a forgatásban, és mi okozta a legnagyobb nehézséget?

Nagyon sok ötletünk volt rá. Az eredeti elképzelések teljesen mások voltak, mint amit végül látni benne. Sőt talán kicsit túl is bonyolítottuk, így a story résszel volt a legtöbb gond. Még az operatőr/rendező ki nem talált egy egyszerűbb, de ütősebb koncepciót.:) A forgatás persze sok ökörködéssel telt, mint minden más is 😀

Mikor számíthatunk tőletek legközelebb valami újdonságra? Gondolok itt új dalra vagy lemezre!

Decemberben érkezik a teljes lemez!:)

Mik a rövid- és hosszútávú terveitek a jövőre nézve?

Az elmúlt egy évben nem koncerteztünk. Ez a jelenlegi helyzetből is adódott, de amikor lehetőség lett volna rá, se mentünk sehova. Teljes mértékben az albumra fókuszáltunk. Így az lemezt szeretnénk koncerteztetni. Már hiányzik nekünk a színpad!

Mikor és hol találkozhatnak veletek a legközelebb?

Azt még mi is szeretnénk tudni. Reméljük a lemezzel minél több helyre el tudunk jutni. 🙂

Ha szeretnétek még jobban megismerni a hat tagú Leponexx munkásságát, eddigi dalaikat, és az új albumról sem szeretnétek lemaradni, akkor az alábbi linkeken megtalálhatjátok őket:

Facebook: https://www.facebook.com/Leponexx

Instagram: https://www.instagram.com/leponexxofficial/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCt-KSj8Nccb5VNZf5soxLlw

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4bApJMExlB3FRJJip54UHj

*a ‘Maradj meg ember’ 2021. decemberében fog megjelenni

by: Traidusk & Wolfy

Hogyha szívesen támogatnád az oldalunk működését:

https://buymeacoffee.com/wayohun

Advertisements

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: