Discovery: The MILFGLUE #4 (12.04.)

A Discovery ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatódik! A szolnoki székhelyű rock, grunge és punk rock stílusokban egyaránt jártas The MILFGLUE idei megjelenéseiről és a csapat közeljövőre vonatkozó terveiről beszélgettünk.

Együttes: The MILFGLUE (HUN)

Stílus: Rock, Grunge, Punk Rock

Jelenlegi felállás:

  • Barabás János /Terence Paw/ – ének, gitár
  • Zana Attila /Zaza Patch/  – basszusgitár
  • Boda Gábor /Kabóca Shy/ – dobok
  • Haraszti Kálmán /Calmy Glue/– gitár, vokál

A következő, a The MILFGLUE tagjaival készült interjúból többek között azt is megtudhatjátok, hogy mi ihlette a zenekar nevét, milyen koncepcióra épül a legújabb single-jük, a “Szétdobált Üvegek” videóklipje és, hogy egyáltalán mi is a dal konkrét mondanivalója. Jöjjön tehát a The MILFGLUE és az ő történetük!

Miként jellemeznétek magatokat néhány szóban?

Kabóca: Mi egy 2020 novemberében alakult négytagú rockformáció vagyunk. Nem szerettük volna újra feltalálni a spanyol viaszt, stílusunk a ’80-as – ’90-es évek dirtys, punk and rollos, grungeos, rockos stílusjegyeit hordozza. Egyszerű, hétköznapi emberek vagyunk, egyszerű, dallamos rockzenét játszunk.

Honnan jött a The MILFGLUE név?

Terence: Szerettünk volna egy jól hangzó, provokatív nevet magunknak, de egyik ötlet sem volt olyan, ami mindegyikünknek bejött volna. Eszembe jutott az is, hogy legyen a nevünk simán, csak The MILF. Ezzel mindenki egyet értett, viszont később kiderült, hogy már létezik egy ilyen nevű banda Olaszországban. Aztán pár nap múlva Kabó állt elő a végleges névötlettel.

Kabóca: Egy magányos és borongós éjjelen feltévedtem egy felnőtt csatornára, az egyik videóban egy fiatal srác próbált elsózni egy ragasztót egy 40 év körüli, feltűnően csinos anyukának. A hölgy nem hitt a ragasztó hatékonyságában, ezért a srác megkérte, próbálja ki a gyakorlatban is. A nő a férfi utasításait követve csöpögtetett a tenyerére, majd várt pár másodpercet. A fiú megkérte, tegye a kezét a konyhapultra. A ragasztó nagyon hatékonynak és erősnek bizonyult, a hölgy csodálkozott és már majdnem a termék rendelésén gondolkozott, amikor a srác hirtelen mögé került, majd kicsatolta az övét. Ez a nagyszerű termék a “milf glue” volt. Reggel írtam is a közös chatszobába a többieknek: “Srácok… megvan a zenekarnév 😀

Milyen együttesek, illetve zenészek inspiráltak Titeket?

Calmy: Engem személy szerint nagyon sok műfaj inspirál, de imádom Slash-t, Jimmy Page-t, meg mindent is! Jack White-ot is.

Kabóca: Amikor elkezdtem dobolni, akkor hihetetlen mértékben inspirált a Junkies zenekar, valamint a régi dobosuk, Somogyi József “Jódli”. A mai napig le sem tagadhatnám. Illetve hatással voltak rám a Slikpnot, Korn, Hétköznapi Csalódások, az Offspring, Bad Religion, Alvin és a Mókusok, Static-X zenéi. Magát a zenekart viszont talán ezekkel a zenekarokkal tudnám egy playlisten hallgatni a youtubeon: Junkies, Tankcsapda, Rómeó vérzik, Bad Religion, The Offspring, Mötley Crüe.

Zaza: Engem sokszor inspirál Fat Mike a NOFX basszusgitárosa. Bár nem úgy játszok, ahogy ő tud, de próbálkozom.

Terence: Queen, Green Day, Bad Religion, Nirvana, Pearl Jam, Junkies, korai Tankcsapda, Black-Out, Alice in Chains, Soundgarden és még sokan mások… 🙂

Mit szerettek a legjobban a zenélésben és mi az, amit a legnagyobb kihívásnak éreztek?

Kabóca: Számunkra, ahogyan szerintem a legtöbb hangszert ragadó embernek, a zenélés egy semmivel nem összehasonlítható dolog, olyasvalamit ad, amit talán másban nem találhatsz meg. Az ötletelésektől kezdve az alkotás folyamatán keresztül a megírt számok gyakorlásáig mindent nagyon élvezünk!

Terence: Igen! Viszont a legfelemelőbb pontja ennek az alkotási folyamatnak egyértelműen az, amikor a számainkat koncerten játszuk a közönségnek. Az pedig külön egy hatalmas érzés, amikor azt látjuk, hogy erre vevők is az emberek.

Calmy: Én az utazást is szeretem, amikor a furgonban, kocsiban ülünk.

Zaza: De azért színpadon lenni jobb! Haha!

Nem áll tőletek távol a jótékonyság. Milyen ügyek állnak igazán közel a szívetekhez?

Kabóca: Ez az én hóbortom volt már az előző bandáimban is, hogy a koncertek mellett fektessünk hangsúlyt arra is, hogy ezzel a tőlünk telhető legtöbb értéket adhassuk, akár azzal is, hogy a saját rendezésű bulijainkon összefogást teremthessünk a jó ügyért. Felvetettem ezt az elképzelést itt is, és szerencsére ebben a többiek is teljes mértékben partnerek voltak! Legutóbbi két alkalommal a Szolnok Városi Állatvédő Egyesületnek intéztünk egy ilyen gyűjtést a Szolnoki Sárga Söröző és barátaink, a Hard Box zenekarral összefogva, de tervben van a későbbiekben Kórházi osztályok, hajléktalanszálló, beteg gyerekek megsegítése is.

Van-e személyes kedvencetek az eddig megjelent dalaitok közül? Hogyha igen, akkor miért pont azt választanátok?

Terence: Nekem a “Felfordulás”, mert kellőképpen egyszerű es bunkó ahhoz, hogy az ember ne feledje, a zenéles végsősoron szórakozás és szórakoztatás. Ahogy a filmeknek is van stílusuk, hogy vígjáték, kaland, dráma, úgy a zenék is hasonló közvetítőegységként működnek. A “Felfordulás” a zenekar egyszerű vígjátéka szombat estére!

Calmy: Én is imádom a “Felfordulás”-t! Még, amikor benne se voltam a zenekarban, Kabóca küldte át a félkész hanganyagokat és az volt az egyik első szám. Még a megjelenése előtt rongyosra hallgattam és ez motivált hogy a későbbiekben bele kerüljek a zenekarba.

Zaza: Nekem a kedvencem a “Zombiapukalipszis” a dinamika és a tempó miatt.

Kabóca: Mindet szeretem, hiszen a saját gyerek mindig kiemelt státusszal bír az ember szívében, viszont, ha választanom kellene, akkor a “Hiányzom” a lendületéért és a frappáns soraiért, a “Perverz tél” a szókimondó szövegéért és fogós riffjeiért, illetve a most jelenleg a “Szétdobált üvegek”, amihez nemrég készült el a banda legújabb klipje is. Bár, valószínű eme cikk megjelenésekor ez a mondatom már nem lesz aktuális, mert addigra megint kitojik egy új tojást a “Milfglue tyúkja”! Haha!

Miben szeretnétek eltérni az első albumotoktól és mi az, amit megtartanátok korábbról?

Terence: A punk and rollos, dirty rockos, grungeos vonalat megtartjuk, viszont lesz pár sokkal kísérletezősebb tétel a lemezen. Ez nem feltétlen egy útkeresés, sokkal inkább egy fejlődési folyamat a bandát tekintve.

Október végén jelent meg a legújabb számotok, a Szétdobált Üvegek! Mi ihlette a dalszöveget és mit éreztek a legfőbb üzenetének?

Terence: Elárulom, hogy egyáltalán nem nő- férfi kapcsolatról szól ennek a dalnak a szövege, csak könnyen rá lehet vonatkoztatni, ezért tetszik sok mindenkinek, mert elsőre olyan, mintha egy “szakítós” szám lenne, amúgy meg abszolút nem… Az igazi üzenete az a társadalmi egyenlőtlenség, azaz, hogy valaki gazdagnak születik, a másik meg szegénynek. Valakinek az élete kezdetén mindene megvan és egy olyan pontról indul, ahova a másik az élete végéig sem juthat el soha.

Beszéljünk kicsit a videóklipről. Mi a volt a koncepció? Voltak más ötleteitek is a megvalósításra vonatkozóan vagy egyből tudtátok, hogy egy ilyen klipet szeretnétek készíteni?

Kabóca: Általában Terence-szel ketten találjuk ki a koncepciókat, ötletelgetünk és egymás félmondataiból, elképzeléseiből táplálkozva születnek meg ezek a dolgok. Ebben az esetben Sipos Géza (Medusa Pictures) szakértelme, valamint a forgatási helyszín (Katakomba szabadulószobák/Szolnok/) atmoszférája is nagy segítségünkre volt a project megvalósításában, amit innen is nagyon szépen köszönünk Nekik!

Mi volt számotokra a forgatás legélvezetesebb pillanata? Van-e esetleg olyan történet ezzel kapcsolatosan, amit szívesen megosztanátok?

Calmy: A forgatások közben nekem a legmaradandóbb pillanatok a beszélgetések, a hülyülések voltak, de az alkotási folyamat egészét nagyon élveztem!

Jellemzően a rock, a post grunge és a punk rock köszön vissza a dalaitoknál. Van-e olyan műfaj, amiben szívesen belekóstolnátok a jövőben ezek mellett?

Zaza: Skate Punk…

Kabóca: Én Nu, vagy industrial rockot/metált is szívesen tolnék.

Terence: Fagottoznék egy mazsorett csoportban 😀

Calmy: Én tőlem akár valami alternatív zenét is csinálhatnánk!

Kabóca: Alternatív industrial numetal-t… haha!

Mik a legfőbb céljaitok az elkövetkezendő évekre, illetve mikorra várható a második albumotok kiadása?

Zaza: Szeretnénk minél több helyre és emberhez eljutni, jövőre már kisebb fesztiválokat is megcélozni, valamint az addig bejáratott helyeken minél jobb bulikat csapni.

Calmy: Nekünk most így az elején az a legfőbb cél, hogy minél többen megismerjék a banda eddigi munkásságát, valamint ki tudjunk építeni többfelé kisebb, nagyobb kedvelői bázisokat.

Kabóca: Az új album pedig ismét számonként lesz csepegtetve, ahogy azt az első lemezzel is tettünk. Ahogyan fentebb említettem, ezen írás megjelenésekor valószínűleg már a lemez második száma is kint lesz, aminek a címe “Kertvárosban” és ez egy fricska lesz a mai fiatalok többségének bulizási szokásait és rendszerszintű életvitelét tekintve. Egy afféle görbe tükör. Az aktuális keresőszavak a “flexelés, a veretés és a kultúra lezüllése” 😀


Végszónak: Mikor és hol találkozhatnak veletek a legközelebb?

Kabóca: Idén már csak egy zártkörű szülinapi bulink lesz barátaink, a Midller zenekar társaságában. Ezt követően egy-két hónapra elvonulunk és befejezzük a maradék dalok megírását és felvételeit. Köszönjük szépen az interjút, a WAYO csapatának pedig sok sikert és további jó munkát kívánunk! Pacsi mindenkinek!

Hogyha szívesen megismernétek a The MILFGLUE korábban kiadott számait és nem maradnátok le a legújabb szerzeményeikről sem, akkor az alábbi linkek segítségével megtaláljátok mindet!

Facebook: https://www.facebook.com/Milfglue/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDbYy4fUu7_ikwG-7Y34QvA

Instagram: https://www.instagram.com/themilfglue/?igs

by: Wolfy

Advertisements

Hogyha szívesen támogatnád az oldalunk működését:

https://buymeacoffee.com/wayohun

Discovery: The MILFGLUE #4 (12.04.)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: