On The Horizon: My Promise (02.25.) #16

Az On The Horizon tizenhatodik részében ismételten külföldre látogatunk, egészen pontosan Kanadába! A kanadai metalcore zenekar, a My Promise új dallal jelentkezett az idén márciusban megjelenő EP-jük beharangozása céljából. Ebben a cikkünkben a Memories, Solitude, a self-titled EP (My Promise) és a zenekar háttértörténete kerül nagyító alá. Hogyha egy új csillagot szeretnétek felfedezni a metalcore színtérről, akkor ne hagyjátok ki a My Promise-ról készült cikkünket!

Zenekar: My Promise (CAN)

Dal: Memories, Solitude

Stílus: Metalcore

A My Promise háttértörténete: 

A zenekar 2021-ben alakult North Bay városában, Ontario tartományban. A bandát elsődleges három nevesebb zenekar, az As I Lay Dying, az It Dies Today és a Killswitch Engage inspirálta, illetve a 2006 környékén virágkorát élő emo. A My Promise dalszövegeire a nyers, de emocionális gondolatok jellemzők. A zenekarnál meghatározó téma a múlt emlékezetének fontossága, amely egyenértékű a továbblépéssel, a jövő szem előtt tartásával. Ezáltal megérthetjük a minket ért fájdalmasabb pillanatokat és tanulhatunk a hibáinkból, erőt merítve az előttünk álló úthoz. A My Promise eddig 3 singlejük látott napvilágot. Debütáló EP-jük, a “My Promise” március 18-án kerül kiadásra.

Diszkográfia

  • Into Nothing (Single) – 2021
  • Our Last Elegy (Single) – 2022
  • Memories, Solitude (Single) – 2022

Jelenlegi felállás:

Carter Belanger - ének, dirty vokál
Tylor Yorke - gitár
Shane Black - gitár
Ian Hazelwood - basszusgitár
Tim Burak - dobok

Miről szól a ‘Memories, Solitude’? Ismerjétek meg jobban a “Memories, Solitude” dalszövegét Tylor Yorke, a zenekar gitárosának segítségével:

“A Memories, Solitude a sebezhetőség jegyében íródott. Egyrészt a dal a szív összetörését és a trauma, a fájdalom és a reménytelenség érzéseinek átélését írja le, amelyek egy hozzád közel álló személy elvesztését követik. Másrészt úgy gondolom, hogy a dal egy óda a fejlődéshez, amely a szívfájdalom megtapasztalásából és az idővel való gyógyulásból fakad. Összességében a dal a továbblépésről szól.”

– Tylor Yorke A MEMORIES, SOLITUDE DALSZÖVEGÉRŐL (AZ EREDETI MEGFOGALMAZÁS MAGYAR FORDÍTÁSA)

My Promise – Memories, Solitude

Miért lehet pont a ‘Memories, Solitude’ a Te számod? A Memories, Solitude egyszerre egy lassú mederben sodródó, nehezen leírható nyugalom és egy a mélyből felszínre törő kiáltás. A kellemes, de annál inkább fájdalmas ének megalapozza a dal melankolikus hangulatát, amely a melodikus gitárjátékkal teljesedik ki. A vokál központi eleme a Memories, Solitude-nak: sokszínű és hatásos. A már említett éneken túl beszédszerű részekkel is találkozhatunk, amelyet egyfajta háttérvokálként kísér a clean vokál, de már a korábbiaktól eltérően, impulzívan. A végére nem csak a hab, de a cseresznye is felkerül a tortára! Becsatlakozik a dob és a screamek! A katarzis közel a dal végéhez következik be, a Memories, Solitude intenzívvé és egy érzelmi sokká avanzsálódik, a lehető legjobb értelemben. Ezt követően már csak egy rövidebb outro vár ránk, ami megnyugtatja lelkünk, hogy aztán újból nekifuthassunk a számnak!

Mit várhatunk a debütáló EP-től? Az öt dalból álló self-titled EP, tehát a “My Promise” március 18-án fog elérhetővé válni a nagyközönség számára. A zenekar bejelentései által már azt is lehet tudni, hogy a Memories, Solitude mellett a Vault of Glass és a Calamity Undone elnevezésű dalok fogják alkotni az EP felhozatalát! A “My Promise” hangzásvilága alapvetően melodikus lesz, érzelmesebb énekkel és erőteljesebb screamekkel. Az instrumentál kiemelt szerepben tündökölhet majd az EP dalainál, mivel a már-már melodic hardcore-ra hajazó atmoszféra alappillére a dallamos gitárjáték. A Memories, Solitude-ból kiindulva elképzelhető, hogy a dobolás másodlagos lesz a számok túlnyomó részében, de amikor előtérbe kerül, akkor megkerülhetetlenné válik! Mindenesetre minden adott egy stílusos bemutatkozáshoz a My Promise részéről!

Amennyiben többet szeretnél tudni a My Promise új megjelenéseiről és a zenekar mindennapi tevékenységeiről, fellépéseiről, akkor az alábbi linkek segítségével mindent megtalálhatsz:

My Promise

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: