On The Horizon: Nest of Plagues (03.03.) #17

A budapesti Nest of Plagues zenekar nemrég engedte szabadjára, legújabb lemezének soron következő hírnökét, a Heredity-t! A szám szerint tizenhetedik On The Horizon-ban megismerhetitek a dal háttértörténetét, illetve azt is eláruljuk kiknek ajánljuk leginkább! Nosza!

Zenekar: Nest of Plagues (HUN)

Dal: Heredity

Stílus: Deathcore

A Nest of Plagues háttértörténete: A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

Diszkográfia

  • Nest of Plagues (EP) – 2016
  • The Faceless Ones (Single) – 2017
  • End Of The Comedy (Album) – 2018
  • Memento For Her Deeds (Single) – 2019
  • Choke (Single) – 2020
  • Megalomania (Single) – 2020
  • Inferno (Single) – 2021
  • Struggle (Single) – 2021
  • Unimprint (Single) – 2021
  • Heredity (Single) – 2022

Jelenlegi felállás:

Ivanics Dániel - ének, basszusgitár
Breier Máté - gitár
Kövecses Evelin - gitár
Fűr Balázs - dob

Miről szól a ‘Heredity’?

“A Heredity azt a témát járja körül, hogy a különböző fizikai és mentális egészségügyi problémákat sokszor a genetikára lehet visszavezetni; kifejlődhetnek benned olyan gének miatt, amelyek a felmenőid által lettek beléd kódolva. A dal arról a teherről szól, amit emiatt egész életedben magaddal kell cipelned. Ez a te örökséged.”

NEST OF PLAGUES – HEREDITY

Miért lehet pont a ‘Heredity’ a Te számod? Ha szereted a metalcore dallamosabb hangzását, de ugyanakkor a deathcore nyers dühét és fáradhatatlanságát, akkor a Heredity-t neked találták ki! A dal jól ötvözi a két zsanra különböző kulcs elemeit. Találunk itt keyboard-dal megtámogatott dallamos refrént, Erra-ra és Currents-re emlékeztető gitártémákat, illetve breakdownokat, melyek nagyon jól szólnak. A deathcore jegyében mindezt megfejelték helyenként némi fry screames csaholással, ami remekül megadja a szám pikantériáját, lelki szemeim előtt az AngelMaker-t megelevenítve.

Mit várhatunk az áprilisban megjelenő albumtól? A Heredity és az Unimprint dalok elég magasra tették a lécet, szóval ha a To Kill A God album többi száma legalább annyira jó lesz, mint a fentebb említettek, akkor egy nagyszerű albumot fogunk kapni. De van egy sejtésem, hogy a srácok még bőven nem lőtték el minden puskaporukat!

Ha tetszett a Heredity akkor érdemes lecsekkolnotok a zenekar korábbi számait is! Áprilisban a To Kill A God személyében pedig érkezik a folytatás! A lemezről, a koncertekről és minden másról a Nest Of Plagues közösségi média felületein tájékozódhattok! Minden hasznos linket megtaláltok odalent!

Nest Of Plagues

by: Traidusk & Wolfy

On The Horizon: Nest of Plagues (03.03.) #17” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d