On The Horizon: Sundayze (04.15.) #20

Az On The Horizon huszadik epizódja során egy mexikói-amerikai szólóprojekt, a Sundayze univerzuma tárulhat elétek, legújabb single-je, az Ex Nihilo által. Ha a súlyosabb témákat érintő dalszövegek mindig nagy hatással voltak rád, hasonlóan az alternatív rockhoz, és az underground zene gyöngyszemei között keresnél valami minőségit, akkor ezt a részt véletlenül se hagyd ki!

Zenész: Sundayze (MEX/USA)

Dal: Ex Nihilo

Stílus: Alternatív Rock

Sundayze háttértörténete:

Sundayze (más néven Heriberto Delgado Jr.) mexikói-amerikai zenész, aki az Egyesült Államok és Mexikó határán fekvő Calexicóban nőtt fel. Felnőttként naponta ingázott az Egyesült Államok és Mexikó között. Szerinte az ő helyzete nem különleges. Sőt, biztos benne, hogy mások is átérzik a két különböző világban való életből fakadó nehézségeket. Sundayze sok mindenben szenvedett hiányt, amíg felnőtt, de az egyetlen dolog, ami mindig is megvolt neki, az a szülei szeretete és támogatása volt. A következőket nyilatkozta: “Úgy gondolom, hogy a szüleim feltétel nélküli szeretete és támogatása volt az, ami végül is bátorságot adott ahhoz, hogy elkezdjek zenélni. Nagyon introvertált tinédzser voltam, és amikor megkaptam az első akusztikus gitáromat, minden megváltozott. Az a gitár adott célt, motivációt és vágyat a tanulásra és a fejlődésre. Végül megalapítottam az első metalcore/scene zenekaromat, és ekkor tudtam, hogy a zene mindig is az életem része lesz. Mindezek a tapasztalatok akkor csúcsosodtak ki, amikor úgy döntöttem, hogy elindítom a Sundayze-t, a szólóprojektemet, amely inkább az alternatív rock területére kalandozik. Az életem egy olyan pontján voltam, amikor érzelmileg elnyomottnak éreztem magam, ezért elkezdtem dalszövegeket írni és énekelni. Napról napra rájöttem, hogy ez mennyire sokat segített abban, hogy az összes negatívumot kiűzzem a szívemből és a gondolataimból. Remélem, hogy a zeném által remélhetőleg kapcsolatba kerülhetek az emberekkel szerte a világon.” –EarshotMedia

Diszkográfia

  • Mas Alla (Single) – 2019
  • From Me to You (EP) – 2019
  • Room To Grow (Album) – 2021
  • Ex Nihilo (Single) – 2022

Sundayze

Heriberto Delgado Jr. – ének, gitár, programozott elemek

Miről szól az Ex Nihilo’? 

“Úgy vélem, hogy 2021 volt életem legnehezebb éve, amivel valaha is szembesültem. Megéltem és megtapasztaltam egy olyan traumatikus eseményt, amely az őrület szélére sodort, ráadásul kétszer is megpróbáltam kioltani az életemet. Annak ellenére, hogy annyi zsigeri és érzelmi fájdalomban volt részem, a hitem, a családom és a szeretteim végül segítettek visszalökni engem a valóság talajára. Ez az érzés egy pillanatnyi önhittséghez vezetett, és elkezdtem zenét csinálni.

Az Ex Nihilo feltárja az utazásomat, amely során elutasítottam minden anyagi és érzelmi kapcsolatot, ami a depresszióm alatt volt. Elvesztettem egy darabot magamból. A szövegben egy segélykiáltás tükröződik, hogy újra visszatérhessek egy stabilabb élethez.

Abban a reményben írtam ezt a számot, hogy az általam megélt tapasztalatok átélhetőek lehetnek minden olyan hallgató számára, aki traumatikus élményen van vagy volt túl. Te is meg tudod csinálni!”

– Sundayze (AKA Heriberto Delgado Jr.)

Sundayze – Ex Nihilo 

Miért lehet pont az ‘Ex Nihilo’ a Te számod? Az Ex Nihilo egy fájdalmas, de vitathatatlanul gyönyörű személyes tapasztalat, a lehető legigényesebb kivitelezéssel. A dalszöveg, ahogy arra már fény derült egy borzasztóan nehéz időszak feldolgozása. Eljutás a pokoltól a mennyig. Mindez tökéletes átjön a valamivel több, mint 3 percnyi érzelmi hullámvasút során. A gitár és a programozott dob egy rövid, de kellemes intróval felvezeti az éneket, hogy útjára induljon minden, ami az Ex Nihilo mögött rejlik. Az intrót követő, könnyedebb ének-gitár szegmens fokozatosan átalakul és becsatlakozik a dob (ismételten), billentyűs kísérettel. A kórusig eljutva teljesen felpörög a szám, köszönhetően az energikus dobolásnak és a jól átgondolt, pontosan kivitelezett éneknek. A dobhoz, a basszusgitárhoz és a billentyűhöz köthető részek a szólóprojekt státuszból adódóan programozottak, de ez mit sem von le az Ex Nihilo értékéből, sőt! Látszódik, hogy Sundayze sok időt és energiát rakott a dal elkészítésébe és az külön kiemelendő, hogy mennyire jól illeszkednek a különböző komponensek egymáshoz. Érvényesül az erősségek összeadódása. Nem veszik el semmi sem, aminek nem kellene. Az arányok is ideálisnak tűnnek. A melankolikus, reményért fohászkodó verzék és a holtponton való túljutás érzetét megragadó, lüktető kórusok élvezetes egyveleget alkotnak. Az “Ex Nihilo” feszült, de egyben emelkedett ismételgetése pedig végleg elnyel minket, hogy aztán új lendülettel indulhassunk a második kórusnak. Ez a közbenső “Ex Nihilo”, különösen a “From Nothing” kiáltásokkal már önmagában megadja azt, amiért szeretni tudom ezt a számot! Az atmoszférateremtés sikeressége döntőfontosságú egy dalnál. Az Ex Nihilo nem okoz csalódást ilyen téren sem és sokan egy új kedvencre lelhetnek. A beharangozott cél megvalósulása sem kérdéses: a dalt hallgatva erőt nyerhetünk az előttünk álló akadályok leküzdéséhez! Motiválásnak és egyszerű, hétköznapi élvezetnek sem utolsó!

Mire számíthatunk a jövőben Sundayze-től? A már kiadott dalokból kiindulva nem kell aggódnunk amiatt, hogy csak egy egyszeri, jól eltalált számról van szó az Ex Nihilo esetében. Sundayze első albumáról a Run Away, a Sick Days és a Gone is garantálja, más dalok mellett, hogy van miért várni a szólóprojekt következő nagy dobását! Van ok az izgalomra!

Hogyha felkeltette az érdeklődésed az Ex Nihilo és nem érnéd be csak ezzel az egy számmal, akkor az alábbi linkek segítségével megtalálhatod Sundayze minden fellelhető dalát, illetve arról is értesülhetsz, hogy mikorra várható valami újdonság!

SUNDAYZE

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: