Snack #5: BANNERS – Keeps Me Going /08.11./

Sok hónapnyi kihagyás után BANNERS egy újabb fülbemászó számot adott ki! Az ünnepi dalokat követően, fél év elteltével most már egy új szerzemény bővíti a repertoárját. A ‘Keeps Me Going‘ című dalnál sem marad el a megszokott lágy hangzás, amit mi is együtt dalolhatunk az énekessel. Ha szereted a modern zeneszámokat, amiknek mögöttes tartalma is van, akkor ez a cikk neked szól!

Zenész: BANNERS (UK)

Dal: Keeps Me Going

Stílus: Indie Pop

Megjelenés időpontja: 2022/07/12

Kiadó: –

Miért lehet a Keeps Me Going a Te számod? BANNERS igazi nevén Michael Joseph Nelson, feltörekvő zenész, a gitár elengedhetetlen hangszer a dalaiban, hiszen az énekes pozíció mellett a gitáros szerepet is ő tölti be. Legismertebb száma a ‘Someone to You‘, melynek hangszerei között a gitárt kiegészítve jelenik meg a csörgődob, amitől sokkal fényesebb hangzású lesz a dal. A ‘Keeps Me Going’ is követi ezt a hagyományt, sőt sokkal boldogabb összhangja lesz, mint a korábbi számának. A gitár-csörgődob kombójához zongora és dob társul tökéletes harmóniában. A dob és a zongora megnyugtató, mélyebben szól mint a csörgődob, aminek csengése sokkal változatosabbá teszi BANNERS zeneszámait. A dalszöveg és a hangszerek emiatt sokféle érzéseket adnak a dal értékéhez. Az életben néha szomorú dolgok történnek, amit szerintem a zongora, illetve a dob kiválóan tud szimbolizálni a zenében. De vannak szép, örömteli pillanataink is, ami úgy zeng mint a csörgődob vagy a gitár pengése. A hangszerek és a szöveg harmóniája adott, pompásan kivitelezett. A ‘Someone to You’ és a ‘Keeps Me Going’ dalszövege között is van valamiféle kapcsolat. A korábbi dal sokkal szomorúbb a szövegében és a hangszerhasználat is inkább a zongorára épít. Az új dal jóval örömtelibb, elsődlegesen a csörgődob határozza meg. A ‘Someone to You’ dalszövegében a remény sugarai világítanak mégis a magányról szól. A vágyról, hogy lehet valaki, akinek számítani fog a létünk, az otthonunk lesz, és melegséggel tölti be a szívünket, ha csak rá gondolunk. Ennek folytatásaként a ‘Keeps Me Going’ szövegében már megvan az a személy, aki hazahív és támogat, amikor nehezebb időn megyünk keresztül és pontosan tudja, mire van szükségünk. A személyes kedvencem az utolsó refrén, amikor az első pár mondat alatt csupán a zongora és egy dúdolt dallam hallható.

„I've been high, I've been low
When I get lost along this road
There's a voice that calls me home
And keeps me going”

Majd a refrén második részében becsatlakozik csilingelve az összes hangszer, mint mikor a felhők mögül kisüt a napfény:

„And if I win, or if I lose I will always make it through Because I know that I got you To keep me going” 

Remélem, te is megtalálod azt a részt ebben a számban, ami a szívednek kedves lehet, a hangszerek és a dalszöveg tekintetében is!

BANNERS – Keeps Me Going

BANNERS

by: drksnIght

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: