What’s Up? – Új EP-vel és videoklippel ünnepli fennállásának tizedik évét az Omega Diatribe! (09.16.)

Idén ünnepli az Omega Diatribe a tizedik aktív évét! Ennek apropóján egy exkluzív EP-vel lepte meg követőit a magyar extrém groove metal zenekar. Az EP címadó dalához egy videoklipet is leforgattak a srácok, hogy még feledhetetlenebb legyen ez a különleges évforduló.

Az Omega Diatribe a “My Sphere” címmel felszentelt digitális EP kiadásával hálálja meg a zenekar rajongóinak töretlen támogatását. Az elmúlt egy évtized emlékeivel és élményeivel felvértezve egy négy számból álló dalcsokrot készítettek Tue Madsen társproduceri segítségével. Az ő munkájának köszönhetően a zenekar harmadik lemezével, a Trinity-vel bezsebelték a 2018-as HangSúly Zenei DíjazásonAz Év Legjobb Stúdióprodukciója‘ díjat. Az EP-t egy új dal, egy klasszikus tétel újradolgozása és 2 remix track alkotja. Utóbbiak létrejötte Farkas Péter (dOTS) érdeme. Ha élőben is szívesen meghallgatnád a zenekar régi vagy vadiúj szerzeményeit, akkor október 21-én, az A38-on egészen biztosan elcsípheted őket az Insane és a Beneath the Void társaságában! A belépőjegyekre itt tudtok lecsapni: https://bit.ly/omegadiatribe_1021

Mit érdemes tudnotok az EP-ről és a videoklipről?

Hájer Gergő (dalszerző gitáros) a My Sphere EP-ről:
“Az új dallal abszolút a Metanoia vonalát vittük tovább a zene letisztultságát tekintve. Ezúttal viszont több elektronika és sample kapott helyett, valamint megjelentek a jungle/drum & bass elemek is az ú dalban, amit már nagyon régóta terveztünk. Külön öröm számunkra, hogy ismét Tue Madsen-nel tudtunk dolgozni, hiszen az új dal megszületésekor egyből az ő egyedi, öblös hangzásvilágát álmodtuk meg. Az első lemezes Molecular Torsion c. dalt pedig átgondoltuk mai fejjel és teljes mértékben újravettük, ami Tue kezei alatt még ütősebben hangzik, mint valaha! Farkas Péter aka dOTS barátunk pedig ismét hozta a tőle megszokott agyatekert elektro-remixeket, két Metanoia lemezes dalhoz.”

Szathmáry Ákos (basszusgitáros) az alábbiakat mesélte videoklip kapcsán:
“A videoklipet a MinusFilm szárnyai alatt Maráczi Krisztián rendezésében készítettük el. Illetve volt szerencsém a saját kezemet is bemocskolni a vágási és FX folyamatok során. Az elmúlt évtizedben a social media mindent bekebelezett és ennek hatására sikerült az embereket saját információbuborékukba bezárni. Azt tolják az arcodba, amit az algoritmusok gondolnak, hogy számodra érdekes lehet. Ez egy idő után kezd nyomasztóvá válni és ezt a szűk, bezártság érzetet szerettük volna demonstrálni a video képi világával.”

Majd Lucsányi Milán (énekes) tette hozzá:
“Az énekfelvételek ismét Kiki felügyelete alatt készültek a Stray Heart Records stúdióban. Nagyon szeretünk együtt dolgozni, mivel a kreativitásának köszönhetően még az utolsó pillanatokban is kerülnek be apróbb színesítések a vokálokhoz, amiktől még izgalmasabbá váltak a dalok. Nagyon érdekes volt számomra a Molecular Torsion-t felénekelni, az igazat megvallva még most is izgulok picit a fogadtatásáért, hiszen elég meghatározó darab a zenekar életében. Remélem szeretni fogjátok. A My Sphere pedig egy igazi koncert dal lesz… Alig várom, hogy élőben is előkapjuk!”

OMEGA DIATRIBE – My Sphere

Omega Diatribe

Kapcsolódó tartalmak:

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: