On The Horizon: Afterglow (10.08.) #25

Az On The Horizon huszonötödik felvonásában a mexikói Afterglow két idei megjelenését, a „Worn Out„-ot és a „Dissonant Echo„-t vesszük sorra. A feltörekvő metalcore zenekar már számtalan alkalommal bizonyította, hogy szívük ügye a minőségi zene és kiérdemlik a nagyérdemű figyelmét. Tartsatok velünk és lessük meg közösen a banda készülőfélben lévő első albumának hírnökeit!

Zenekar: Afterglow (MEX)

Dalok: Worn Out; Dissonant Echo

Stílus: Metalcore

Az “Afterglow” háttértörténete:

A négy tagot számláló, mexikóvárosi metalcore zenekar története 2020-ban indult útnak, amikor az „Ephemeral” és a „Black Hole” címet viselő kislemezeik által felkerültek a metalcore közeg világtérképére. Az említett single-ök több nevesebb Spotify lejátszási listán is helyet kaptak. Ilyen például a New Core, a Got Djent?, a Top Of The Core vagy a New Blood. A banda momentán az első albumuk megszületésén ügyködik, amelynek első előfutára, a „Like A Wave” idén májusban került kiadásra. A „Worn Out” júliusi, majd a „Dissonant Echo” szeptemberi megjelenésével újabb számokkal bővült a készülő korongról már ismert dalok köre.

Diszkográfia

Afterglow (EP) - 2020
Ephemeral (Single) - 2020
Black Hole (Single) - 2020
Existence (Single) - 2020
Drifting (Single) - 2020
Breathe In (Single) - 2020
Lost (Single) - 2021
Burning (Single) - 2021
Collapse (Single) - 2021
Like A Wave (Single) - 2022
Worn Out (Single) - 2022
Dissonant Echo (Single) - 2022

Jelenlegi felállás:

Albano - ének
Erik - gitár
Mariano - basszusgitár
Aruh - dob

Miről szól a „Worn Out, illetve a „Dissonant Echo”?

„A Worn Out a kimerültség és a frusztráció érzéséről szól. Annak felismerése, hogy mindent megpróbálsz, de semmi sem sikerül.

A Dissonant Echo-t a valós és a virtuális életünk különválása ihlette. A modern mindennapok hektikus jellege csorbát ejt azon emberi képességünkön, hogy kontrolláljuk érzéseinket. A dopaminhajhászat ural minket, egyre jobban nélkülözzük a kritikus gondolkodást. Ez egy kiáltás az emberek felé, hogy jobban elgondolkodjanak azon, hogy a technológia hogyan torzította el a világról alkotott képünket, és hogy ne vesszünk el az információk disszonáns visszhangjában.”

Afterglow – Worn Out

Miért lehet a „Worn Out” a Te számod? Hogyha az örökös, szűnni nem akaró fáradtságérzet és a felgyülemlő feszültség a mindennapjaid része, akkor már csak a dalszöveg témája miatt is közel állhat hozzád a Worn Out. A totális apátiával indító szám, illetve klip nem kertel és egyből jelzi számunkra, hogy éppen elnyel minket a végeláthatatlan ár, hogy aztán többé ne eresszen. A helyenként beszédszerű cleanek és a dirty vokálok váltakozása, a hangzatos riffek és az ezeket stílusosan kísérő dobolás egyvelege megadja azt az érzelmi sokaságot, ami bennünk lehet, ha már inkább érezzük magunkat kifacsart rongynak, mintsem embernek. De nincs ok a pánikra! A dal zárása egy breakdownnal megadja a löketet, nem is akárhogy és felébreszti tudatunk: itt az idő, hogy cselekedjünk.

Mit érdemes tudni a klipről? Tudjatok meg többet egyenesen a zenekar tagjaitól!

Megosztanátok velünk, hogy miként jött létre a videoklip? Mi volt a kedvenc forgatáshoz köthető pillanatotok? Hogyan nyerte el a klip a végleges formáját?

„A videót rendkívül szórakoztató volt felvenni! Egy olyan házat béreltünk, amelyet általában film- és sorozatgyártásra használnak. Ez egy százéves ház, amely egy gazdag emberé volt itt Mexikóvárosban, így tele volt apró részletekkel és kellékekkel. A filmes csapatunk (köszönet a barátainknak, Danielnek és Emiliónak a 515 Films-től) remek munkát végzett! Körülbelül 14 órán át forgattunk, előkészítettük a helyszínt, újravettük a felvételeket, stb., ami elég kimerítő volt. A filmes stáb nem érte be ennyivel és 2 éjszakát maradtak a házban, hogy reggelente extra felvételeket forgassanak, így több mint 36 órát töltöttek a helyszínen.

Azt mondanám, hogy a kedvenc pillanatunk a breakdown vége felé van, amikor az ajtó kinyílik és világosság támad. A legeleje is elég erős, amikor Albano teljes apátiában adja elő a verzéket.

Sok ötleteltünk, tollat és papírt ragadtunk, hogy összeszedjük az elképzeléseinket. Minden jelenetet időbélyeggel láttunk el, miután elkészült a dal végérvényes verziója. Ezután volt egy megbeszélésünk a videós stábbal, és előre elmagyaráztuk nekik azt, hogy miként képzeljük el a videót. Megegyeztünk néhány változtatásban, majd elkezdtük felkutatni a forgatási helyszínt. A stáb megtalálta a házat, meglett az ideális helyszín. Mindent egyetlen hosszú nap alatt forgattunk le, majd a vágás is nagyon gyorsan ment (2 héten belül elkészült a teljes videó). Igazán szerencsések vagyunk, hogy ilyen profi és szenvedélyes csapattal dolgozhattunk.”

Afterglow – „Dissonant Echo”

Miben másabb a „Dissonant Echo”? Jóval ütősebb a nyitány. Egy instrumentál intrót kapunk, mellőzve a finomkodást. Ezt követően ismételten a beszédszerű éneké a főszerep, a Worn Out mintájára. A verzéket, majd a refrént hallva érződik a Dissonant Echo lépcsőzetessége, ha csak a vokált nézzük. Sorról sorra jutunk el a félig-meddig csúcspontnak is nevezhető kórusig. Energikus, fülbemászó clean vokál a javából! A gitárjáték gyönyörű. Vaskosabbnál vaskosabb riffek, igazi csemege a djentesebb hangzásvilág kedvelőinek. Egy kiegyensúlyozott, jól komponált dal a Dissonant Echo, erős szegmensekkel, de a hangulatos átvezetés és az izgő-mozgó outró a kedvencem, a felélénkülő dobbal, a korábban kiemelt, zseniális gitárjátékkal és az egész gerincének tekinthető énekkel. Élvezetes szám az utolsó másodpercig!

Mire számíthatunk a jövőben az Afterglow-tól? Ahogy arra már utaltam, a srácok a debütáló albumuk elkészültén munkálkodnak fáradhatatlanul. Év végéig még két új single várható, de a zenekar első fellépésére is sor fog kerülni! Hogy mit tartogatnak 2023-ra a nagylemez mellett? Jövőre minden kiderül!

Afterglow

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

Discover more from W a y o

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading