What’s Up? – Felavatta első nagylemezét az ALASZKA. Íme a MAJD! (10.12.)

Elérhetővé vált a nagyközönség számára az ALASZKA zenekar első albuma, a MAJD. A lemez hosszú évek kemény munkájának és kitartásának gyümölcse, amely a tegnapi naptól fogva egy csöppet a miénk is lehet egy vagy jóval inkább több meghallgatást követően.

A budapesti alternatív rock zenekar 2020-ban kiadta első EP-jét, a Csendet, az idei évben pedig győzedelmeskedett a Kispál és a borz által meghirdetett tehetségkutatón, fellépési lehetőséghez jutva a Fishing on Orfűn. Továbbírva az ALASZKA történetét, a srácok újabb mérföldkőhöz jutottak el! Az első albumuk, a MAJD megjelenésével új formát öltött a kreativitásuk, a megálmodott sorok és elképzelések célt értek. Tizenegy dalon és ötvenegy percen keresztül merülhetünk el ötévnyi gondolatrengetegben, kihívásban és szépségben.

A zenekart és nagylemezüket személyesen is hallhatjátok október 29-én a dunaújvárosi Kaptár Music Pub falai között. Második őszi állomásuk a fővárosban található Gödör lesz, november 9-én. A lemezbemutató mellett a Heavenhike és a BÁLNA számainak is fültanúi lehettek az este folyamán!

Mit érdemes tudni a “MAJD”-ról?

“A MAJD négy srác ügye, álma, fixa ideája és egyben keresztje is. A story még 2006-ban indult Dunaújvárosban, adott volt akkor is már, hogy a Weki dalokat ír. Csináljunk zenekart, koncerteket, lemezt, mire a dalok összeálltak, mi szétszéledtünk. Egy évtized huss, egyszer csak azt vettük észre, hogy újra egy városban lakunk, Budapesten. A dalok ugye készen, itt-ott egyszerűsítjük kicsit, itt-ott keményítünk kicsit rajta, egy év kábé, és fel is vehetjük. Irány Pécs, belakjuk a stúdiót, de ott kiderül, hogy egy lóf*szt, az elmélet az rendben is lenne, de a gyakorlatra sokat kell még gyúrnunk, hogy ebből egyszer épkézláb lemez legyen. Egy év gyúrás, hangszerelés, gyakorlást követően újra stúdió, immáron Pesten, elérhető közelségben, cserébe folyamatos időhiányban. Volt, amit délelőtt vettünk fel, volt, amit egy éjszaka alatt, volt, hogy a Szófia utcában, a Pesti Stúdióban, vagy épp a Budafoki úton vagy a próbatermünkben. Majdnem négy év megint, de készek a felvételek, egy gyors master távkapcsolatban, és meg is érkeztünk a jelenbe, trombitaszó, 2022. október 11-én megjelenik az ALASZKA zenekar első nagylemeze, a MAJD. Értitek már, miért ez lett a címe?:)”

ALASZKA – MAJD

ALASZKA

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: