What’s Up? – Csütörtökön debütált a Szellem szólóprojekt új dala, a Képek! (10.30.)

Október 27-én jelent meg a Szellem szólóformáció legújabb szerzeménye, a “Képek”. A pop-punk projekt számához egy videóklip is készült kísérőnek, vegyítve a dal üzenetének komolyságát egy csipetnyi komolytalansággal.

A Szellem 2020-ban indult útnak egy öt számot tartalmazó EP-vel, melyet az Örökre címet viselő, háromdalos kislemez követett 2021-ben. A “Képek” az előadó készülőfélben lévő, 2023-ban kiadásra kerülő első nagylemezének harmadik előfutára. Az “Ide ez kevés” és a “Jó helyen” duó hangzásvilágától eltérő, könnyedebb single visszarángat minket a Sum 41 és a blink-182 fémjelezte ’90-es évek végének, illetve a 2000-es évek elejének korszakába. A dal sajátos kettőssége szembetűnő. A videóklip és maga az ének-instrumentál egyveleg felhőtlen, jókedvet sugároz, ellenben a dalszöveggel, amit értelmezve mégsem lenne indokolt az idilli hangulat. A “Képek” azt hozza, amiért a stílus szerethető és ehhez a klip megvalósítása is totálisan passzol. Amennyiben egy kis hazai pop-punkra vágynál mögöttes tartalommal, akkor jó időben vagy, jó helyen.

Mit érdemes tudni a “Képek”-ről?

„A dal a közösségi oldalakon használt képeink csillogása, és a valóság közti különbségre próbál rávilágítani. A feltöltött fotókon mindenki a „mutasd, hogy boldog vagy” direktívát követi, miközben pontosan tudjuk, hogy a valódi életünk képeskönyve nem csak erről szól.”

SZELLEM – Képek [Official Music Video]

Szellem

Fotó: Benke Róbert

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: