What’s Up? – December 15-én érkezik a Stoneblood első albuma, a Shrines of Morbid Indignity! (12.06.)

Kiadta harmadik kislemezét a Stoneblood a december közepén megjelenő nagylemezükről. A Metal.hu égisze alatt debütáló korongról ezúttal a Second Moon hallgatható meg.

A Junkies tagjai által létrehozott Stoneblood zenei projekt egyfajta baráti megemlékezésnek tekinthető. Fiatalon elhunyt technikusuk, zenésztársuk, Bonnyay Péter (Bonya) tiszteletére született meg a dallamos black metalt játszó zenekar. A december 15-én elérhetővé váló lemez sajátossága, hogy a dalszövegeket – egy kivételével – Bonya írta. A “Shrines of Morbid Indignity” névre hallgató album, illetve a Stoneblood egyszerre egy nemesi gesztus és valami újnak a felfedezése. A “Second Moon” a banda harmadik előzetesen kiadott száma “Everlasting Breath“-t és a “Dive and Divide“-ot követően. CD-t és merchet itt tudtok előrendelni.

Mit érdemes tudni a “Second Moon”-ról?

A videó a decemberben érkező albumuk borítójának részleteit mutatja be. A lemezborító-festményt Ikosidio készítette, akivel a közös munka már nem újkeletű: Gravel (énekes-gitáros) és P. (az album dalszövegeinek írója) korábbi közös zenekaruk, a PARAGON ZEROOmass” EP-jét is ő illusztrálta. A németországi grafikus az okkult, középkori kultúrából és ősi mitologikus témákból merít.

“Bár nagyon zöldfülű black metalos vagyok, szerintem ez a zene bárki részéről simán befogadható. Ebben a dalban van minden: valaki az első szám (Everlasting Breath) megjelenése után mondta, hogy nem rossz, nem rossz, de blastbeat biztos nem lesz az albumon. Na, ebben még az is van. Olyan volt nekem ezt a lemezt csinálni, mint a nagyszülő-unoka viszony. Komolyabb dolgom nem volt vele, csak max elrontani tudtam.” – osztotta meg Szekeres András gondolatait a dallal kapcsolatban.

Andris korábban ezt írta a STONEBLOOD-ról a JUNKIES oldalán: “Rendkívül élveztem a stúdiómunkát, nekem egy kicsit ilyen “utazás az ismeretlenbe”-érzésem volt végig. Nem tudom, hova fut ki ez a projekt, de szeretem minden percét, bármeddig is tart.”

Stoneblood – Second Moon (Official Visualizer)

STONEBLOOD

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: