On The Horizon: Devoid (01.22.) #27

A 2023-as év legelső On The Horizon felvonásában a győri Devoid zenekar legfrissebb anyagát hoztuk el nektek, a ‘Parallel Realities‘-t!

Zenekar: Devoid (HUN)

EP: Parallel Realities (2022)

Műfaj: Death metal, groove metal

A “Devoid” háttértörténete:

A győri Devoid zenekar 2018-ban alakult és még ebben az évben kiadásra került az első Self Titled EP-jük. Az anyag kiadása után a zenekar számos tagcserén átesett. A 2020-ban kiadott ’Fake Gleam’ névre keresztelt nagylemez megjelenésével már megszilárdult felállással koncerteztek az ország számos területén.

A 2021-ben kiadott ’Dusk’ a zenekar második nagylemeze már mérföldkőnek számított a zenekar életében, ugyanis a hazai szaksajtó pozitív visszhanggal üdvözölte a kiadványt. 2022-ben a zenekar közel 100 koncerten túl szerződött a Metal.hu kiadóval így a legújabb, ’Parallel Realities’ névre keresztelt ötszámos EP már az ő gondozásukban láthatott napvilágot!

Diszkográfia

Devoid (2018) - EP
Fake Gleam (2020) - Album
Dusk (2021) - Album
Parallel Realities (2022) - EP

Jelenlegi felállás

Waldmann Szilárd - Ének
Nyemcsek Csaba - Gitár
Macher Zoltán - Gitár
Papatyi Adrián - Basszusgitár
Horváth Attila - Dobok

Melyik dalt emelnék ki a zenekar tagjai a Parallel Realities számai közül?

“Az EP-ről személy szerint, de minden bizonnyal egyhangúlag is a ‘Can’t Set’ című tételt emelném/ emelnénk ki. Ez a szám instrumentális oldalát tekintve abszolút olyan, amit még sosem csináltunk eddig. A breakdownok mellett néhol jazzes és melodikus témák is megjelennek, és szerintem sikerült az eddigi legbefogadhatóbb refrént is megírni a zenekarnak. Nem mellesleg, ezt a szólót szeretem játszani a legjobban az EP-ről.”

– Macher Zoltán (gitár)

Amit véletlenül se hagyj ki: “Parallel Realities”

A Parallel Realities valóban érdemes arra, hogy a korong névadója lehessen. Nagyszerűen foglal magába mindent, amit ettől az ötdalos monstrumtól várni lehet a jó értelemben! Mindemellett talán a legtechnikásabb és egyben legfeszítettebb tempóval megáldott tétel az EP-n.

Miért lehet a “Parallel Realities” a Te EP-d? Ha szereted a rövidebb játékidejű, de annál tartalmasabb lemezeket, melyeknek minden egyes tétele képes istenesen a falhoz kenni, akkor a Parallel Realities-zel nem tudsz mellényúlni. Nagyszerűen összeállított dalcsokor, amely izgalmas, változatos, emellett kemény mint a kőszikla, szigorú és igazságtalan, az EP-t útjára indító ‘Breath of Oizys‘ első dallamától a ‘Divide‘ legutolsó üvöltéséig!

Mire számíthatunk a jövőben a srácoktól?

“Jelenleg szokásunkhoz híven új dalokon dolgozunk gőzerővel, amiket majd egészen különleges formában szeretnénk megjelentetni az idén, de ez még egyelőre titok. Az idei évet folyamatos koncertezéssel tervezzük kitölteni és nyáron már jóval több fesztiválon is lehetőségünk lesz fellépni, amiket nagyon várunk!”

DEVOID

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: