Programajánló: Alex Kelman x NAQOY x Highbay – Auróra (06.04.)

Június 9-én, azaz jövő hét pénteken Alex Kelman gondoskodik a posztpunk-, a shoegaze- és a noise-ínyencségek tálalásáról az Aurórában, a NAQOY és a Highbay zenekarok társaságában. Ráfordulós este nemcsak kezdőknek! Ráadásként, ha ez még nem lenne elég: különleges vendégként csatlakozik a NAQOY péntek esti produkciójához Kósa Csaba (Entrópia Architektúra, Purkár, Napok romjai).

Fellépők: Alex Kelman (SK), NAQOY (HU), Highbay (HU)
Esemény időpontja: 2023.06.09. 
Helyszín: Auróra - Budapest VIII. kerület, Auróra utca 11.
Belépő: 2.000 forint (helyszínen fizetendő)

Az eseményről részletesebben:

ALEX KELMAN (SK)

Pszichedelikus posztpunk, shoegaze és elektronikus zene keveréke a ’90-es évek Orbital, Death in Vegas vagy a Jesus and Mary Chain hatásaival. A végeredményt csodálatosan zajos gitárok, fülbemászó, táncra buzdító szintetizátorok és ütemek izgalmas keveréke adja, magával ragadó énekkel rétegezve.

Alex Kelmannak hosszú zenei pályafutása során egy meglehetősen nagy bőröndöt sikerült telepakolnia. Punk TV, Hot Zex, TonySoprano, Dsh! Dsh! és egyéb zenekarainak az évek alatt sikerült feltűnést kelteniük és egy űrt kitölteniük a könnyűzenében. Szólóban Kelman idáig 3 albummal jelentkezett, és több mint 200 koncertet adott Európába, Kína, és Dél-Amerika klubjaiban és fesztiváljain.

Legújabb lemeze, az „Ilusia” március 15-én jelent meg a holland Geertruida kiadónál digitális és kazetta formában, valamint a Noise Me labelnél CD-n. Az „Ilusia” című albumot 2020-2022 között készítették és vették fel, és 8 számot tartalmaz, a dalszövegek orosz és angol nyelven szerepelnek. A számok többségét Alex írta és játszotta fel, néhányban különböző művészek voltak segítségére: a dream-pop romantikus figurája Magnus Josefsson, a Secrets of the Third Planet nevű shoegaze zenekar, Kelman barátja és kollégája a korábbi Punk TV zenekarból, Vladimir Komarov, az old-school elektronika guru Inbox, és az őrült elektro-rocker, Kelly Perry.

NAQOY

Special Guest: Kósa Csaba (Entrópia Architektúra, Purkár, Napok Romjai)

A NAQOY egy kéttagú noise-rock/posztpunk/elektronikus/drone formáció Budapestről. 2020-ban jelent meg a debütáló kiadványuk „Into the Fog” címmel, amely az első lépése volt elképzeléseik bemutatásának. Az ezt követő, „four” című lemezt már sokkal szélesebb közönség fogadta. Legutóbbi kislemezük, a „The Blue Rider” szerepel az amerikai Forbidden Place Records nemrég megjelent „Escape to Weird Mountain Volume 8” című nemzetközi válogatásalbumán is.

A NAQOY célkitűzése, hogy folyamatosan kihívások elé állítsa magát DIY megközelítésével. Fő ihletőik: Joy Division, Swans, Big Black, HINT, Boris, Psychic TV, Godflesh, Scott Walker, The Austerity Program, Phurpha, Caspar Brötzmann Massaker, A Place to Bury Strangers, Philip Glass, Derek Jarman, Francis Bacon és még számos más dolog és ember…

Különleges vendégként csatlakozik erre a koncertre Kósa Csaba is (Entrópia Architektúra, Purkár, Napok romjai), még több réteget adva az amúgy is tömény zenéhez.

HIGHBAY

A Highbay egy három tagból álló improvizációs posztrock formáció, amely időről-időre összeáll és zenél egyet egy új album, vagy egy koncert kedvéért.

Közösségi média linkek:

Alex Kelman

NAQOY

Highbay

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: