What’s Up? – Klipet kapott a Konok tavaly megjelent dala, a Mielőtt! (06.01.)

A pécsi zenekar múlt októberben adta ki első EP-jét, az „Építs hegyet” címet viselő korongot. A négyszámos kislemez harmadik dalához idén tavasszal forgattak klipet az NG Stúdió segítségével. 

Új mérföldkőhöz érkezett a Konok az első videóklipjük felavatásával! A csapat jelenleg állandó énekesét, frontemberét keresi, miközben a debütáló nagylemezükön is gőzerővel dolgoznak. Mindenképpen elmondható, hogy a mostani egy kifejezetten mozgalmas időszak, mind nekik, mind a követőiknek. Terveik szerint a lemez jövő év elején válik majd elérhetővé a nagyközönség számára. A zenekar eddigi munkásságáról, stílusáról és céljairól hamarosan többet tudhattok meg az oldalunkon! Addig viszont maradjunk az aktuális témánál: a Mielőtt klipjénél.

Tillman Gábor, a zenekar gitárosa az alábbiakat mesélte a klip elkészültéről: 

„Mindenképpen szerettünk volna legalább egy élőszereplős klipet forgatni az elkészült kislemezünkhöz, és végig a Mielőtt tűnt erre a legalkalmasabbnak. A zenekaron belül úgy éreztük, hogy ez a dal a legfogósabb és a legjobban befogadható. A klipkészítéssel Antos Krisztofert (NG Stúdió) kerestük meg, aki rövid időn belül remek ötletekkel hozakodott elő, karakteres jeleneteket képzelt el, és rögtön tudtuk, hogy megfelelő kezekbe került a projekt.

Krisztofer a forgatást is rendkívül jól vezényelte le, nemcsak a klip operatőre volt, hanem mellette rendezőként is összetartotta a produkciót. Személyiségéből adódóan nyugodt forgatási légkört biztosított, profi stábbal érkezett, és úgy gondoljuk, hogy ez a végeredményen is látszani fog. Nagyon örültünk a közös munkának, és biztosak vagyunk benne, hogy még fogunk közösen dolgozni. 

Köszönettel tartozunk a klipben szereplő Petri Flórának és Szerényi Gábornak is, az ő segítségükkel, illetve az általuk megformált karaktereken keresztül lett a klipünk teljes.”

Antos Krisztofer, rendező-operatőr így emlékszik vissza a klipforgatásra:

„A koncepció kidolgozásánál az egész EP-t hallgattam és az volt a célom, hogy mind a négy dal arculatához passzoljon, próbáltam kicsit csavarni a történeten, ne feltétlenül az legyen, amire elsőre gondolnánk. A fő szerepre, már a legelső képnél, amit kitaláltam, egyből kollegámra és barátomra, Szerényi Gáborra gondoltam, aki el is vállalta a feladatot. Maga a forgatás másfél napot vett igénybe, feszített tempóban. Az időhiányt leszámítva nem is akadt nehézség, mindenki tudta a dolgát és a zenekar is nagyon készséges volt akár új ötletekre is. Nekem pozitív élmény volt, és ahogy beszéltem a többiekkel nekik is. Remélem, sikerült olyan vizuális anyagot létrehozni, ami hozzátesz a dalhoz.”

Konok – Mielőtt (hivatalos videóklip)

Konok

Nyitókép: Volkó Martin

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

Discover more from W a y o

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading