Programajánló: Trophy Jump x Hitori x Plazúr x Afewyearslater – RIFF (06.10.)

Június 15-én, tehát következő hét csütörtökön punk-kuriózummal várja a RIFF-be betérőket a horvát Trophy Jump. Az este élménye a Hitori, a Plazúr és az Afewyearslater produkcióival válik teljessé.

Fellépők: Trophy Jump (HR), Hitori (HU), Plazúr (HU), Afewyearslater (HU)
Esemény időpontja: 2023.06.15. (kapunyitás: 19:00)
Helyszín: RIFF Budapest - Budapest XIII. kerület, Szent István körút 2.
Belépő: 2.500 forint (helyszínen fizetendő)

Az eseményről és a fellépő zenekarokról részletesebben:

Trophy Jump

A Trophy Jump egy indie punk-rock zenekar a horvátországi Zágrábból. A csapat egy szatirikus poppunk-mellékprojektként indult, melyből később egy szenvedélytől fűtött, ambiciózus turnébandává nőtte ki magát.

Néhány EP és nemzetközi turné után, a világjárvány idején a zenekar arra fókuszált, hogy elkészítse a “feels” című első nagylemezét. A korong tavaly februárban látott napvilágot a JeboTon (Horvátország), a We’re Trying Records (US), a Horn & Hoof Records (UK) és a Nasty Cut Records (Európa) lemezkiadókon keresztül. Az album megjelenését három kislemez kiadása előzte meg. A “feels” nagyon jó fogadtatásban részesült szerte a világon, mind a szakmai kritikákat, mind a követői visszajelzéseket tekintve.

A DIY szellemében működő Trophy Jump többnyire saját erőből vagy a barátaik segítségével szervezi a koncerteket, veszi fel és keveri a számokat, miközben más turnézó zenekaroknak is igyekszik segíteni fellépésekkel, illetve promócióval a környékükön (általában Zágrábban vállalnak DIY koncerteket).

Hitori

A trió 2021-ben alakult, de a tagok már régóta aktívak a hazai poppunk-színtéren: olyan bandákban zenélnek (vagy zenéltek), mint a Reflected, a Bajnoq, a Found Items, a Crashlander és a Tard Horses. Alapvetően Midwest emót játszanak pop-punk, math rock és hardcore hatásokkal, eddig két háromszámos EP-jük jelent meg egy-egy klippel megtolva, és ősszel veszik fel a harmadikat. Egy viszonylag nehezen besorolható, hagyományos színterek közötti miniszíntér és baráti kör részei, olyan bandákkal, mint a Plazúr, AFYL és Sharin’.

Plazúr

A Plazúr egy alteres poppunk-banda, próbálnak elszakadni a fiatalság kísérteteiről. Vajon sikerülni fog nekik? Vajon tényleg romokban áll a régi játszótér? Vajon létezett valaha?
“Az első évek gyors változásait csak EP-kkel tudtuk lekövetni: az elsőt (A világ fura, nem én, 2019) még egyedül vettem fel, a másodikon (Padokba karcolt nevek, 2020) négyen játszunk, a harmadikon (Paralellák, 2022) már trióban. Az utóbbi kettőt végül összekombináltuk egy nyolcdalos válogatáslemezzé, amin Nagy Viktor (Téveszme) és Sallai Laci (Felső Tízezer) is vendégeskedett. Ezt azért is tartottuk fontosnak, mert a továbbiakban ilyen terjedelmű anyagokban szeretnénk gondolkodni, készül is a következő, ami 2024 tavaszára várható.”

Afewyearslater

Az Afewyearslater egy gyors és dallamos punkot játszó trió Budapestről, politikai szövegekkel és társadalomkritikával, mindezeket az elemeket szórakoztatóan tálalva. A banda rendszeresen turnézik Európában, májusban Horvátországban, Csehországban és Németországban is felléptek. 2020-ban jelent meg a Trophy Jumppal közös split EP-jük.

Közösségi média linkek:

Trophy Jump

Hitori

Plazúr

Afewyearslater

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: