Isolated: Felavatta első albumát Gallai Gábor, azaz Gatya

A Gatya egy még viszonylag újnak számító hazai dallamos punk szólóprojekt, amely a tegnapi napon újabb mérföldkőhöz érkezett az Isolated című nagylemez megjelenésével.

2022-ben vette kezdetét a Gatya története. Az egyszemélyes zenei projekt a Not My Leaders elnevezésű EP-vel nyitott, majdnem pontosan egy éve. Gallai Gábor a saját dalai mellett a különböző feldolgozásokra is időt szán: a Scorpions-tól a “Still Loving You“, míg a BackStreet Boys-tól az “Incomplete” kapott punk-csomagolást. November 13-án, azaz tegnap pedig eljött a nagy nap, amikor lehullt a lepel az első albumról. Az Isolated tizenhárom dalt tartalmaz, de lényegében tizenegy számról és két extra verzióról beszélhetünk, mivel a “Goodbye” egy instrumentális és egy szimfonikus változattal is gazdagodott.

Mit érdemes tudni a Gatyáról és magáról a lemezről?

“Egyszemélyes projektemet sokévnyi zenélés után kezdtem, miután korábbi zenekaraim ilyen-olyan okoknál fogva feloszlottak. Gitárosként a Zaklatás, a Gimme5 és a Josephkid zenekarokban szerepeltem, utóbbiban már az énekes szerepét is nekem kellett vállalni. Mivel az ötletek folyamatosan jöttek és jönnek, “berendezkedtem” otthoni zenélésre. Egy-két év alatt rengeteg demo gyűlt össze, közben az editálás, keverés rejtelmeibe is jobban beleástam magam és a saját szintemen elég sokat fejlődtem is benne. Ezért úgy gondoltam, miért ne osszam meg másokkal is azt, amit csinálok, ugyanúgy, ahogy azt korábban a zenekaraimmal is tettük. Így született meg a Gatya néven futó szólóprojekt, ami tulajdonképpen már nagyon régóta létezik, csak a tavalyi évben indítottam el “hivatalosan”. Egy kislemezzel nyitottam, amit aztán követett pár feldolgozás és két single, idén nyárra pedig összeállt a lemez anyaga is, így nem maradt más hátra, mint hogy megvalósítsam. Tizenhárom szám, amiből nyolc még nem jelent meg semmilyen formában.

Az album mondanivalója vegyes, mivel sokféle érzés van bennem. Rengeteg rossz történik a világban, de ennek ellenére bizakodó vagyok és a magam szintjén próbálok mindent megtenni azokért a dolgokért, amikben hiszek. A szövegek többsége e körül forog: gyakran nem könnyű kitartani a saját értékrended mellett, főleg, ha az némileg szembe megy az árral és nem a hagyományos, a többség által elfogadott úton halad. Van, hogy falakba ütközöl, esetleg sokan hülyének néznek, de ha feladod, feladod önmagadat is! Szerintem fontos, hogy higgyünk önmagunkban, hallgassunk a belső énünkre és kitartsunk amellett, amiben hiszünk, így megmarad bennünk a remény, ami előre visz az életben.”

Gatya

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d