On The Horizon: Enter the Vortex (09.09.) #4

Az On The Horizon negyedik epizódjában az Enter The Vortex-ről, illetve a második albumuk egyik előzetesen kiadott számáról tudhattok meg többet. Jöjjön tehát az Enter The Vortex és a ‘Desert Of Wailing Souls’!

Együttes: Enter the Vortex

Dal: Desert of Wailing Souls (2021)

Stílus: Slamming Technical Deathcore

Az Enter the Vortex háttértörténete: Marci, a banda gitárosa és énekese a következő módon fogalmazta meg a “Netherwalk” nagylemez elkészítésének történéseit, főbb állomásait:

“Az első instrumental albumunkat 2020-ban adtuk ki, viszont a számok nagy része már évekkel ezelőtt megszületett. Az első valamire való zenét, ami most a Plagueborn Horror nevet viseli, Robi és én 2016 körül írtuk. Persze az évek során a zenei ízlésünkkel együtt kisebb változásokon esett át, gondolunk itt a breakdownokra és a slamekre.”

Ezután, úgymond Marci vezetésével, folytatódott az írás és 2020-ban úgy döntöttek a srácok, hogy megérett az album és “Netherwalk” néven ki is adták instrumentális formában. Időközben Marci a screameléssel is sokat fejlődött és nem sokkal később démoni hangokkal bolondította meg az albumot, ami meg is jelent a Slam Worldwide-on.

Marci így folytatta a korábban elhangzottakat:

“Amit fontos tudni rólunk, hogy full DIY banda vagyunk. A designokat, videókat, és a stúdió munkákat (Kingslayer Audio-nál) mind magunk csináljuk. Itt jön be a képbe új tagunk, Máté. Régóta éreztük, hogy kéne még valaki a csapatba, aki otthon van a műfajban és az ötleteivel hozzá tud járulni a témához. Máté valahol 2020 végén, 2021 elején csatlakozott és a halált megfélemlítő hangjával, valamint széles fantáziájával pontosan ez a személy.”

Marci, illetve Máté még egy kis érdekességet is megosztott velünk az egyik alkotásukról, egészen pontosan a “flesh_tearer.exe”-ről:

“Kis kitérőként készítettünk egy 8bit Trap Metal tracket is, ami a “flesh_tearer.exe” nevet kapta. Az ötlet onnan indult, hogy “megmémeltük” a hírhedt tech death banda, a Rings Of Saturn döntését, miszerint instrumentális formában folytatják pályafutásukat, és addig beszéltünk a témáról, hogy végül megcsináltuk.”

“Lopott posztot tettünk ki, melyben arról számoltunk be, hogy mostantól midi-based Super Mario Bros type beatekben utazunk, végül 2 nap alatt meg is született a másfél perces szörnyeteg.”

Jelenlegi felállás:

  • Horváth Márton – gitár, vokál és programozott elemek (2016- napjainkig)
  • Horváth Róbert – gitár (2016- napjainkig)
  • Rédai Máté – vokál (2020- napjainkig)

Vannak a közös zenélésen kívül még más zenei vagy egyéb jellegű projektjeitek? “Igen! Robi designtervezéssel foglalkozik (instán holo.dreamz.designs néven). Marci a már említett Kingslayer Audio keretein belül mixel, masterel és beateket készít. Ezekből Laughing$kxll művésznéven ki is adott már 5 singlet, most pedig egy EP-n dolgozik. Máténak, végtelenül kreatívan, a saját neve alatt fut egy Youtube csatornája, melyre amatőr zenei szösszeneteket posztol, valamint megtalálhatók az egyszemélyes irományai az itsmatt.bandcamp.com link alatt. Ezeken felül egy alternatív felállásnak is a része, mely jelen pillanatban dolgozik első EP-je felvételein (instán theniceguysduo néven megleshető).”

A jövőre vonatkozóan milyen célokat tűztetek ki? “A későbbiekben szeretnénk valami változatosságot, valami számunkra újat, ami nem kis kihívás lesz mindannyiunk számára, de bátraké a szerencse, mi pedig örömmel állunk a nagy feladatok elé.”

Enter The Vortex: Desert Of Wailing Souls

Miért lehet pont a ‘Desert Of Wailing Souls’ a Te számod?  A ‘Desert Of Wailing Souls’ egy igazi, hamisítatlan Tech Death szám, melyben minden olyan elem megtalálható, ami miatt a zsánert szeretni lehet. A géppuska ropogásra emlékeztető dob, a pincemélységű basszusok, az ujjtördelő riffek, a semmiből előhúzott őrületes sulykolások és a Cthulhu-t megidéző screamek mind képviseletüket teszik a deathcore rajongók legnagyobb örömére! Ha szereted az olyan zenekarokat, mint a Vulvodynia vagy a Rings Of Saturn, akkor ebben a trackben biztos nem fogsz csalódni!

Mit várhatunk a következő albumtól? Hosszas tanakodások után a srácok neki álltak a második albumuknak, ami az első történet kaotikusabb folytatása lesz. Ezek a számok még őrültebbek, ocsmányabbak és epikusabbak lesznek, de ezt sejteni lehet a két, már a nagyközönöség számára is elérhető trackjükből. A “Dark Bargain” és a “Desert Of Wailing Souls” hírül adták a második korong érkezését! Az utóbbi a Slam Worldwide-on jelent meg idén júliusban és a zenekar eddigi legnépszerűbb dalává avanzsált.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCI7aekTJ3CsKL3k_6o0-IIA

Instagram: https://www.instagram.com/enterthevortexmetal/

Bandcamp: https://enterthevortex.bandcamp.com/

Merch: https://enter-the-vortex.creator-spring.com/

by: Traidusk & Wolfy

Hogyha szeretnéd támogatni a későbbi tartalmainkat, illetve az oldalunk működését:

Become a Patron!

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: