Koncertbeszámoló – Mhorai: Hegemony Tour 2021; Budapest, November 13.

November 13-án szombaton került megrendezésre a Mhorai idei ‘Hegemony’ turnéjának első budapesti koncertje, melynek a Blue Hell & KVLT adott otthont!

Turné: Mhorai – Hegemony Tour 2021

Helyszín: Budapest, Blue Hell & KVLT

A Mhorai mellett még három zenakar lépett fel a bulin, a Komodo, a Nefalem és a Lovecrose. Mindenképpen szeretnénk őket is megemlíteni, mivel egy nagyon jó hangulatú estét hozott össze ez a négyes és mindegyikőjükre nagyon érdemes odafigyelni a jövőben! A Wedding At The Slaughterhouse sajnos betegség miatt nem tudott jelen lenni a koncerten (innen is jobbulást!), de így is egy nagyon tartalmas estét kaptunk, melyen többek között a metalcore, thrash/groove és melodikus metál műfajok is képviseltették magukat!

A Mhorai másodikként lépett a színpadra, a lemezt is útjára indító atmoszférikus track, a “Gathering” kíséretében, mely lassú, melankolikus hangzásvilágával és az ízlésesen alá úsztatott farkas vonyítással kellően megadta a hangulatot a kezdéshez. Ezután bele is vágtak a koncertbe az Unveiled című számmal. Ezen felül felcsendültek többek között a lemez slágerszámai a Wolves, a Liberation, a Plain River és a Chert is. A koncerten minden tag száz százalékosan odatette magát, teljes átszellemültséggel tolták le a bulit. Gergő mindent előhozott a torkából, amit csak lehetett (a Kalamonás kilépőjétől rendesen libabőrös lettem), a számok között pedig végig barátságos és alázatos volt a nézőkkel. Máté és Tamás a két gitáros szintén nagyszerűen játszottak, közben pedig végig igazi beleéléssel headbangeltek, ami szintén nagyon jót tett az összképnek. Rengeteget számít ez, mert ha valaki csak egy helyben állva szobrozik az nem igazán fokozza a hangulatot. Mindenképpen ki kell emelnem Bencét a dobost. Annyira ízesen dobolt, hogy öröm volt nézni. Szabályosan vonzotta a tekintetet ahogyan hanyag eleganciával püföli a dobszerkót, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ennyire jól veretni.

A koncert tracklistje

1. Gathering 
2. Unveiled 
3. Kalamona 
4. Chert 
5. Liberation 
6. Wolves 
7. Darkened Sun 
8. Plain River

A legjobbakkal is megesik hogy becsusszan egy kis technikai baki, itt nevezetesen a tempót megadó metronóm irigyelte meg a rivaldafényt. Úgy döntött kiveszi a részét a koncertből és nem igazán akart csöndben maradni. A srácok ezt a kis kellemetlenséget abszolút saját előnyükre fordították. Humorral és önreflexióval álltak a dologhoz, bevéve a betolakodót a buliba. Külön megtapsoltatták és éljeneztették a metronómot több ízben is, a közönség pedig abszolút élve és véve a poént rátett még egy lapáttal, amikor a lassabb, breakdown-t felvezető szegmensekben intenzíven tapsolni kezdtek az ütemre. A Mhorai profin kezelte a helyzetet. Egy pillanatra sem álltak meg, nem jöttek zavarba, és ez a lélekjelenlét csak szimpatikusabbá tette őket. Az eredmény pedig egy felettébb jó hangulatú, kellően zúzós bemutatkozó koncert lett.

Ha szeretnétek élőben látni a Mhorai-t, akkor a megmaradt turnéállomások egyikén még megtehetitek. Az utolsó budapesti megállójuk november 27-én lesz az S8 Undergroundban!

Mhorai

Fotók: Vida Dani – https://www.instagram.com/vidaniphoto/

Amennyiben többet szeretnél tudni a srácokról, illetve a Hegemony-ról:

On The Horizon: Mhorai

by: Traidusk & Wolfy

Hogyha szívesen támogatnád az oldalunk működését:

https://buymeacoffee.com/wayohun

Advertisements

Koncertbeszámoló – Mhorai: Hegemony Tour 2021; Budapest, November 13.” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: