On The Horizon: Darkest Point (11.25.) #10

Az On The Horizon keretein belül ezúttal a kaliforniai Darkest Point együttest ismerhetitek meg, két legújabb kislemezével együtt, melyek a jövőre érkező első albumukat hivatottak beharangozni!

Együttes: Darkest Point (USA)

Single(s): Nightmares, A World We Used To Know (2021)

Stílus: Deahtcore

A Darkest Point háttértörténete: A Darkest Point egy háromfős stúdióbanda San Diego-ból. A projekt még 2017-ben kezdődött, amikor is Steven Felsing, testvérével Maddy Felsing-gel együtt úgy döntött, hogy szeretnének igazán kemény zenét írni (innen jött a deathcore, mint stílus) és mindeközben pedig jól is érezni magukat. Mindketten vokalista és dalszövegíró szerepkört töltenek be a bandában. Majd csatlakozott hozzájuk a harmadik tag, Alex Sevigny, aki az instrumentálokat szerzi. Gitár, dob, keverés, minden hozzá köthető, szőröstül-bőröstül.

Jelenlegi felállás

  • Steven Felsing – Vokál
  • Maddy Felsing – Vokál
  • Alex Sevigny – Instrummentál, keverés

Nightmares

A ‘Nightmares’ volt a második dal, amit az együttes megvillantott még idén májusban, majd júliusban a SLAM WORLDWIDE-ra is kikerült. Steven gondolatai a Nightmares-ről:

“A szám arról szól, hogy milyen csapdába esni egy olyan rémálomban, amiből nem tudunk felébredni. Olyan emberekről írtam a dalszöveget, akik alvászavarban, éjszakai lidércnyomásban szenvednek és úgy érzik megőrültek, holott a valóságban nem erről van szó. Én magam is rémálmoktól szenvedek, ezért úgy gondoltam megírom ezt a dalt remélve, hogy akik hasonló cipőben járnak, kötődni tudnak majd hozzá és azt érzik, hogy nincsenek ezzel egyedül és igenis vannak, akik megértik őket!”

– Steven felsing, a darkest point énekese

Darkest Point – Nightmares

Milyen számot kaptunk? A ‘Nightmares’ single egy elég masszív darab, fakad ez egyrészt a fáradhatatlan tempójából, illetve a hosszából, ugyanis egy majdnem 6 perces tétellel van dolgunk. A dalt rémálmok ihlették, ezt a hangulatot pedig nagyszerűen hozza az instrumentál. A semmiből ver minket arcon, akár egy sunyi lázálom. A fémes döngölés annyira intenzív és lehengerlő, mintha valaki folyamatosan a mellkasodon ülne és nyomna lefelé. Talán ez nem véletlen, mivel alvásparalízis alatt is gyakran tapasztalnak hasonló érzést az emberek. Ehhez még hozzátesznek a háttérben hallható szimfonikus elemek, melyek igazán vészjósló és fenyegető légkört teremtenek (helyenként a korai Make Them Suffer-re emlékeztetnek). Emellett nem is egy finom breakdownt csíphetünk fülvégre. A vokál is nagyon sokat ad a hangulathoz. Nyers és mocskos. Főleg false chord-ra és gutturálokra épít. Emellett egy-két helyen, például az egyik pre-breakdown előtt belecsempésztek néhány olyan sort melyet utólag torzítottak el effektek segítségével, ezzel adva nekik némi lidérces, nem evilági hangzást. Ezek az elemek remekül alkotnak egy egészet, melynek eredménye egy hamisítatlan, pusztító erejű deathcore szám, némi sötét szimfóniával fűszerezve.

Ha megfogott a szám hangulata, akkor ajánlom figyelmedbe a banda legújabb számát, ami pár nappal ezelőtt jött ki ‘A World We Used To Know’ címmel!

Darkest Point – A World We Used To Know

Miért érdemes követned a Darkest Point-ot? Ha szereted a sötétebb hangulatú deathcore számokat, a pincéig lehangolt basszusgitárokat és a chunky breakdownokat, akkor a Darkest Point-ra mindenképpen érdemes lesz odafigyelned a jövőben! Többek között azért is, mert jövőre érkezik a debütáló nagylemezük, addig pedig biztos tartogatnak még számunkra meglepetéseket!

Instagram: https://www.instagram.com/darkestpointofficial/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDWaOWzLAcavGjI7QNezqfA

Merch: darkestpoint.threadless.com

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: