On The Horizon: EVERFLASH (12.03.) #11

Az On The Horizon tizenegyedik epizódja újra magyar földre hív minket! A modern pop metal zenekar, az EVERFLASH legelső EP-je, a “Számíthatsz rám” került terítékre. Az idei évben teljessé váló csapat dalai mellett a történetükről sem maradtok le!

Zenekar: EVERFLASH (HUN)

EP: Számíthatsz rám (2021)

Stílus: Pop Metal

Az EVERFLASH háttértörténete: A zenekart 2019-ben Varga Rókus – dob (Artica Sound), Módos Gergő – gitár (Backseat), Pásztóy Balázs – basszusgitár (Nova Prospect, The Idoru) és Bencze Márton – gitár (Slytract, Conan’s First Date) alapította. Ez a csapat már jól ismeri egymást, a zenekar elődje 2001-ben alakult, ami jó pár közös koncertélmény, dal és klipforgatás után végül feloszlott és mindenki új kihívást keresett zenei karrierjében. A csapat tagjai azóta külön-külön utakat járva szerves részévé váltak a hazai mainstream zenei életnek, sikereket értek el, de valami mindig hiányzott. Pár éve Rókusban ért meg a gondolat, hogy ismét egyesítse a csapatot. Gergő, Balázs és Marci gondolkodás nélkül igent mondtak, és együtt megálmodták az új EVERFLASH-t. A zenekarhoz énekesként 2021-ben csatlakozott Bihal Roland (PartYssimo, Bihal Roland & The Crew, Megasztár 6 döntő, No Thanx) ezzel egésszé kovácsolva a csapatot. Az EVERFLASH egy modern pop-metal zenekar, dalaik írásakor bátran használják a klasszikus metal riffeket és vegyítik a modern kor elvárásainak megfelelő zenei elemekkel, dinamikus dallamvezetéssel és némi elektronikával fűszerezve. A csapat bemutatkozó dalai a pandémia időszaka alatt születtek. Az új felállásban rögzített 3 számos kislemez 2021. november 14-én került bemutatásra.

Jelenlegi felállás

  • Bihal Roland – ének
  • Varga Rókus – dob
  • Módos Gergő – gitár
  • Bencze Márton – gitár, vokál
  • Pásztóy Balázs – basszusgitár

Amit véletlenül se hagyj ki: “Üvöltsd, hogy halljam!”

Kétségtelenül az Üvöltsd, hogy halljam! az a dal, ahol azt érzem, hogy minden megvan. Egy nagyon eltalált refrén, kiteljesedő énekkel. Erős atmoszféra, élvezetes és sokszínű hangszerhasználat. A dob remekül megalapozza a hangulatot, az utolsó kórus kezdeténél kifejezetten tetszett az energikussága. A gitárosok mellett sem mehetek el szó nélkül, mivel nagy szerepet kaptak a számban és hozták is az elvártakat! Az átvezetésnél a gitár riff a becsatlakozó dobolással, illetve az egyre gépiesebbé váló gondolatfoszlányokkal fenomenális. Egyedül csak a verzék hagytak némi űrt bennem, de ez lehet a kórusokból adódott. Az a fajta lendületesség és érzelemteljesség, amit a refrénnél tapasztaltam igencsak magasra tette a lécet. Viszont mindenképpen megjegyezném, hogy egy debütáló EP-nél akaratlanul akadnak még kiaknázható területek. A biztató kezdés már csak emiatt a szám miatt is garantált lenne, összességében egy kérdőjelek nélküli, magabiztos produkció!

EVERFLASH – Üvöltsd, hogy halljam!

Miért pont a ‘Számíthatsz rám’ lehet a Te EP-d? A frissen kiadott EP egyszerre hordozza magával az egységességet és a karakteres dalok kínálatát. A legfőbb kötelék a három számnál nyilvánvalóan a műfaj, tehát a popra jellemző ének vegyítése a metálnál megszokott instrumentállal. Ezenfelül például az Üvöltsd, hogy halljam!-nál felbukkanó beszédszerű ének is visszatérő elem a Hidd el!-nél, bár érezhető a különbség a két szegmens között. A Hidd el! légköre emelkedettebb a társaihoz képest, valami újnak és eddig nem tapasztaltnak az eljövetelét vetíti elő. A címadó Számíthatsz rám a leglassabb dala az EP-nek, egy nyugodtabb, melankolikusabb track, különösen a verzéknél. A kapocs az utóbb említett két számnál is fellelhető, hiszen mindkettőnél pre-kórusokkal bővült a dalszöveg szerkezeti felépítése. De mi is az, amit szerethetsz a Számíthatsz rám 12 percében? Egyrészt a pop rock kedvelőinek egy ideális újdonság lehet, mert a modern pop metál mást ad, de nem annyival, hogy idegennek érződjön. Az alternatív rock és a rock szerelmeseinek is nyugodt szívvel tudnám ajánlani ezt a kisebb kitekintést, főleg, ha a hazai színtéren keresnek egy új zenekart. Ugyan három dal után még messze nem lett ellőve minden puskapor és rengeteg variálási lehetőség maradt a tarsolyban, de ez is egy ok lehet, amiért megéri szemmel tartani az EVERFLASH-t a következő években!

Hogyha felkeltette az érdeklődésed az EVERFLASH és szívesen követnéd a munkásságukat, akkor az alábbi linkek segítségével megtalálod őket. Továbbá az oldalunkat is érdemes lehet figyelemmel kísérned, mivel az elkövetkezendő hetekben ismét találkozhatsz az EVERFLASH tagjaival, a mostanitól eltérő módon!

Facebook: https://www.facebook.com/EverFlashBand

Instagram: https://www.instagram.com/everflash_official/?hl=hu

Honlap: https://www.everflash.hu/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCntwnKLCIts5_8UxX4xep3Q

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5fHxxU7SA0MYnEwEOEiTiM

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: