Spotlight – hozzánk méltó: Távolság (05.21.)

Máris Viktor szóló szerelemprojektje, a hozzánk méltó debütáló albuma a napokban jelent meg “Távolság” címmel! Most erről a korongról tudhattok meg többet az első Spotlightban!

Zenész: hozzánk méltó (HUN)

Album: Távolság

Stílus: Fúziós /Metal, Alter, Nu metal/

Megjelenés időpontja: 2022/05/11

A “Távolság” egy kifejezetten egyedi élmény. Nehéz bekategorizálni egy konkrét zsanrába mert rengeteg stíluselem keveredik benne, ebből gyúrva magának egy saját fúziós hangzásvilágot, mely azért a korong egészét tekintve mégis kifejezetten egységes! Az énekstílus sokszor nagyon teátrális, népdalos, de mégis passzol a hozzákomponált metálos olykor nu-metálos instrumentálhoz. Ahogy hallgattam, néha egy színházi darabban éreztem magam, néha pedig egy bólogatós koncerten, máskor meg a Korn groteszk hangzása elevenedett meg (kiszámolós), lebegtetve lelki szemeim előtt a Shoots And Ladders videoklipjét! Az album nagyon szépen szól, egészen a végéig fenntartja a figyelmet, finoman adagolva az apró kreatív elemeket, kínosan ügyelve arra, hogy ne lője el egyből minden puskaporát!

Miről szól a Távolság?

“A Távolság emberi kapcsolatokról szól. Ahogy a zenekar nevével összeolvasva a közös fázisban lévő emberek összeillését fejti ki, úgy csak magában a Távolság a nem összeillő emberekről szól. Van itt düh, csalódottság, meg szomorúság. Általában azért negatív élmények, mert a jókat kiélem az életemben és a rossz dolgok feldolgozásához kell ez a terápia, hogy írok róla egy dalt.”

Miben rejlik az album különlegessége?

“Arra törekszem a zene írásánál, hogy olyan témák, groove-ok, hangulat és riffek legyenek, amiket hallani szeretnék zenékben. Nem szabályrendszerben gondolkozom, hanem érzésre megyek rá és arra gondolok amikor alkotok, hogy mire vágyom, nem arra, hogy mit kell tenni. Olyan zenéket próbálok írni, amiket másoktól szívesen hallanék, egy koncerten például. Hogy ne csak egy zúzós rész legyen a dalban, hanem mondjuk végig olyan headbangelős. Olyankor jön a feszültségkeltés, amikor nem is számítana az ember rá! Na, de a különlegessége ennek a lemeznek szerintem az, hogy elég old-school ember vagyok és az biztos, hogy semmi mostani divatot nem követek a metálon belül, így ilyen zenét biztos nem hall máshol senki.”

Mire számíthatunk a jövőben?

“A tervem, hogy írok még dalokat és ha lesz elég egy koncertre akkor megnézni van e igény rá, mert ezek a dalok színpadra íródtak. Nincsenek benne olyanok, amiket ne lehetne élőben előadni, nincs túlproducálva, túlgondolva, egyszerű és úgy hat. Amikor írom őket, akkor is színpadon képzelem el ahogy megszólal. Szóval tervben van, hogy majd lenne zenekar. Igazából én gitározom meg énekelek, a dalokat is így írom. Egy dobos, egy basszeros, meg egy szintis kéne és kész is.”

Ha megfogott a hozzánk méltó cseppet sem átlagos hangzása és lepörgetnéd párszor az új lemezt, vagy nem szeretnél lemaradni a további dalokról, akkor a lenti linkeken minden elérhetőséget megtalálsz!

hozzánk méltó

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d