Spotlight – Hilltops Are For Dreamers: In Disbelief (06.02)

Legújabb sorozatunk második felvonásának főszereplői a brit-görög Hilltops Are For Dreamers zenekar, akik nemrég jelentették meg legelső stúdió albumukat, az In Disbelief-et! Most erről az albumról olvashattok többek között magától a bandától! Vágjunk is bele!

Zenekar: Hilltops Are For Dreamers (UK/ GRC)

Album: In Disbelief

Stílus: Black Metal, Metalcore, Poszt-Rock

Megjelenés időpontja:  2022/03/24

Az In Disbelief egy zeneileg nagyon sokszínű lemez. Egyrészt hangulatában, mivel a nyolc számos korong első fele sokkal dühösebb, karcolósabb mint a második, melyben tételről tételre egyre több clean vokált, és szívmelengető melódiát kapunk. Természetesen vannak átfedések, jut egy kis duzzogós hangvétel a végére is, illetve némi lágy elmélázás az elejére. Hangzásban sem épp a megszokott metál lemezt kaptunk, a zenekar nagyon igyekezett kísérletezni, hogy minél több új elemet hozzon a zenéjébe. Ez sikerült is. Van benne cukor, só és minden, mi jó! A kifejezetten meglepő jazzes elemektől (Healing After The Fall), a black metálos hörgő cséphadaráson át, (Silence) a poszt-hardcore-ra jellemző feszes tempójú kórusig. Illetve a metalcore-ra jellemző breakdownokból is akad a lemezen (The Sirens Woe). Nekem, személy szerint a “The Tide” volt a kedvencem! Kíváncsian várom, mivel rukkolnak elő a jövőben!

Miről szól az In Disbelief?

“Voltál már valaha komor, érzelmes elmeállapotban? Lefogadom, hogy voltál! Az album egy utazás a fent említett “kikötőből” a gyógyulás felé a realizálás folyamatán keresztül! Három fő részre oszlik. Az “Árnyak”, melyek kibontakozó sötétség képében elevenítik meg az utat. A “Fordulat” ahol az egyre növekvő öntudat által felcsillan a reménysugár mely, egy jobb “Én” felé vezet. Végül jön az “Ébredés”, ami az újjáéledést és az eljövendő gyógyírt hívatott ábrázolni! Az “In Disbelief” koncepció terén elég laza és nem egy “történetmesélős” lemez. Nincs főszereplője vagy hőse. Azonban minden egyes számnak lírai és zenei szempontból van egy külön témája, ami miatt illik az adott részhez, ahova került. A zenei hangzás annyira egyedi és személyes, de mindeközben mégis bárki megtalálhatja benne azokat az elemeket amelyekhez kötődni tud és amelyeket szeret. Az “In Disbelief” különböző műfajokkal kísérletezik, átnyúlva az érett hangzáson át, egészen az extrémig. Kicsit eltávolodtunk a metalcore-os gyökerektől, de mégsem hagytuk magára teljesen. Igyekeztünk vegyíteni a tágabb metál színtér különböző elemeivel, ezzel lehetővé téve, hogy új járatlan utakat fedezzünk fel. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Rockshots Records-hoz tartozhatunk és miénk lehetett az első album, ami megjelent a gondozásukban! Az előttünk álló jövő fényesnek ígérkezik és nincs, ami megállítson!”

Mely szám a legszemélyesebb az albumon és miért?

“A “Revival” című szám! Az első single és a személyes kedvenc. Az egyik legjobb szám amit írtam. Véleményem szerint (Vasilis) egy nagyon nyitott szellemiségű dal. Keveréke a különböző stílusoknak, egészen az elektronikus és jazz zenétől az extrém metálig. Ezért is kapott animációs videóklipet. Dalszöveg szempontjából ez maga a realizáció, a ráébredés ahol megérted a múlt minden üzenetét, a rémálmokkal és a jelekkel együtt. Talán figyelmen kívül hagytad őket eddig, vagy csak hazárdjátékoztál, de most már megérted. Sohasem túl késő!”

Mire számíthatunk a jövőben?

“Éppen azon dolgozunk hogy egy teljes létszámú bandát hozzunk össze. A cél, hogy az egyszerű stúdió projektből kitörve próbára tegyük magunkat és koncertezni kezdhessünk! Ezenkívül már most vannak anyagaink a következő albumhoz. Úgyhogy röviden fellépésekre és új zenékre!”

Ha felkeltette érdeklődésed az In Disbelief album, illetve a Hilltops Are For Dreamers, akkor oda lent minden elérhetőséget megtalálsz!

Hilltops Are For Dreamers

Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: