Spotlight – The MILFGLUE: 2 (07.26.)

A július eddig igencsak eseménydúsra sikeredett a The MILFGLUE tagjainak számára! Új album, fellépés az Alpárfeszt-en és koncert az Analog Music Hall-ban. Aktuális cikkünkben a szolnoki zenekar 10 dalt tartalmazó második nagylemezét ismerhetitek meg alaposabban! Tartsatok velünk!

Zenekar: The MILFGLUE (HUN)

Album: 2

Stílus: Dirty Rock, Punk Rock

Megjelenés időpontja: 2022/07/08

A “2” egy könnyed, a videoklipjeivel és a témáival a célközönség szórakoztatására törekvő lemez, amely a már több évtized óta népszerűségnek örvendő rock and roll világát csempészi vissza a szürke hétköznapokba. Az album bő 36 perces, nagy mennyiségű dirty rockkal, punk rockkal és egy csipetnyi blues-rockkal, de egy KFT feldolgozás (Pofon A Szélben) és egy akusztikus újragondolás (Szétdobált Üvegek) is ékesíti a felvonultatott repertoárt. A felhőtlen zenehallgatásra és az ízig-vérig dirty rockra vágyóknak ideális időtöltés lehet, sok élvezettel!

Milyen témákat érint a “2”?

“Még soha nem játszottunk olyan zenekarban, ami két lemezt is megélt volna. Eddig általában az első hanganyag után a csapat fele vagy beállt egy kis pénzért session zenésznek Dallos Bogihoz, vagy görkoris discot és lángosost nyitott Zsákos megyében. A “The MILFGLUE!” az első banda, amelyik még nem vette észre magát és újra próbálkozik. A recept most is egyszerű volt; minden olyan téma jöhetett, amit már jóanyám nem hallgat, de még nem kapcsol ki. Komolyra fordítva a szót; változatlanul meg akartunk maradni a négyakkordos “dirty-rock” témáknál, kiegészítve bluesos, illetve akusztikus elemekkel. Igyekeztünk nem túl komolyan venni és vetetni magunkat, ezért egy kis humorral és iróniával igyekeztünk fűszerezni a mondanivalót.”

Miben rejlik az album különlegessége?

“Semmi, de az égvilágon tényleg semmi különleges nincs ebben az albumban. Ez egy újabb rákendroll lemez, azoknak, akik szeretik az ilyet. Körülbelül ugyanaz a receptje, mint amit már 1981-ben is tolt mindenki ebben a stílusban. Néhány egyszerű riff, pörgős dobtémák, kicsit fricskás szövegek, aztán hagy szóljon, de nem egy NASA program… Leginkább csak nekünk különleges, mert izgalmas volt a semmiből létrehozni valamit, de mi úgy vagyunk ezzel, hogy ma, ahol az irányítószám 5000 körül van, ott körülbelül négy évtizeddel és egy kontinenssel vagyunk lemaradva a “rákendrollról”… Ez mondjuk minket egyáltalán nem tart vissza semmitől, és az olvasókat se tartsa vissza attól, hogy meghallgatja a The MILFGLUE! 2. lemezt!”

Ha még több számra vágynál a The MILFGLUE-tól és személyesen is elcsípnéd őket egy fellépésük alkalmával, akkor az alábbi linkek segítségével nyomon követheted a zenekar életének legfontosabb fejleményeit!

The MILFGLUE

Kapcsolódó tartalom:

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: