What’s Up? – Új videoklippel jelentkezett az Esperfall! (08.02.)

A budapesti power/melodic death metal zenekarnál az első nagylemezük, az Origins In Darkness áprilisi megjelenését követően sem állt meg az élet! A “Retreat Into Dreamland” és a “Tempest In Paradise (The First Advent)” után a Plato’s Cave is megkapta a maga vizuális megvalósítását.

A zenekar idei éve finoman szólva nem telik unalmasan: első album, három videoklip, fellépés az I. Viharsarki Rock Fesztiválon és még sok minden más, ami a zenei élet velejárója. A Plato’s Cave videoklipje által az Origins In Darkness élménye még teljesebbé vált, és nem mellesleg egy új szeglete keletkezett a lemeznek, amit még felfedezhetnek az érdeklődő fülek és szemek! Ha nem csak az album, de a zenekar feltérképezésére is vágynál, akkor pedig ajánlott a cikk elolvasása mellett beszerezni a HammerWorld magazin júliusi-augusztusi számát, amely többek között egy kétoldalas interjút is tartalmaz a zenekar tagjaival!

Mit érdemes tudni a Plato’s Cave klipjéről?

Sima Nóra énekes szavaival:

“Ehhez a számhoz az inspirációt a Platón féle barlanghasonlat adta. Ez a teória felvázolja, hogy a saját észlelésünk mennyire eltérhet a valóságtól és hogy milyen könnyen kerülhetünk kitaszított helyzetbe pusztán azért, mert az addigi tapasztalataink alapján másképp reagálunk a minket ért ingerekre. Ez a dal ezt adja át a saját értelmezésünkben, azt  amit a saját életünkben nekünk ez a gondolatmenet jelent. Ez az idea napjainkban egyre inkább releváns, hiszen egyre több szabadabb gondolkodású ember dönt úgy, hogy a régi mintákat elhagyva másképp élnek miközben valóban elindul bennük az ébredés folyamata és hirtelen meglátják a toxikus, mesterséges környezetet és viselkedésmintákat amit a társadalmunk elvár vagy normálisnak tart. Ez a dal azoknak, illetve azokért szól akik el mernek rugaszkodni a megszokott gondolkodásmódtól és vállalják a nehézségeket, amik ezzel a spirituális megközelítéssel járnak.”

Pécz Attila dobos szavaival:

“Ehhez a dalhoz egy kifejezetten ősi, elementáris képi világot és hangulatot képzeltünk el, így a klipet az éjszaka közepén a szabadban forgattuk. A tűz és az vaksötét kontrasztja még többet ad a misztikus hangulathoz és szépen kapcsolódik a témához amiről a szöveg szól. A forgatás meglehetősen intenzív volt és kénytelenek voltunk rekordidő alatt abszolválni, mivel az egyre gyakoribb mennydörgések folyamatosan emlékeztettek rá, hogy már nincs sok időnk hogy minket is elérjen a közeledő vihar… A klipben látható jó néhány villámcsapás nem utómunka eredménye, hanem teljes mértékben valódi! A videoklip a [S]SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag a Denevér Sound Studio-ban készült.”

ESPERFALL – Plato’s Cave

Esperfall

Kapcsolódó tartalom:

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: