On The Horizon: Tears Of A Fallen Hero (09.09.) #24

Az On The Horizon legfrissebb részében újfent Svédországba látogatunk. A megannyi ígéretes zenekarnak otthont adó északi országot ezen alkalommal a Tears Of A Fallen Hero képviseli. A göteborgi székhelyű pop punk banda szeptember 2-án adta ki legújabb dalát, a Scream in the silence-t, amely már az ötödik single a hamarosan megjelenő debütáló albumukról.

Zenekar: Tears Of A Fallen Hero (SWE)

Dal: Scream in the silence 

Stílus: Pop punk, Punk rock

A “Tears Of A Fallen Hero” háttértörténete:

A Tears Of A Fallen Hero egy svéd zenekar Göteborgból. Az egész egy projektként indult 2017 végén három taggal a korábbi “Hero in action” zenekarukból. A zenekar szándéka, hogy dallamos, fülbemászó zenét készítsenek, rengeteg érzéssel és erős kötődéssel. A zenekar első albuma, a “Save us from ourselves” az év folyamán készült el. Minden az első kislemezzel, a “Come Closer“-rel kezdődött 2022. január 14-én. A második kislemez, a “Yours to destroy” 2022. február 11-én látott napvilágot. A “Yours to destroy” megjelenésével egy időben négy főre bővült a csapat, Patrik Karlsson csatlakozott a zenekarhoz, betöltve a basszusgitáros szerepkört. Március 11-én kiadták a harmadik kislemezüket, a “Black and blue“-t. A negyed kislemez “Further than i can” április 15-én jelent meg. Az ötödik és egyben utolsó single, a “Scream in the silence” egy hete debütált, szeptember 2-án. A teljes lemez ősszel, azaz néhány héten belül fog elérhetővé válni.

Diszkográfia:

 • Halo (kislemez) – 2017
 • A hymn for the broken (kislemez) – 2018
 • Until the last breath (kislemez) – 2018
 • Room 4 (kislemez) – 2019
 • For the future generation (kislemez) – 2019
 • A hymn for the broken (kislemez, zongora verzió) – 2020
 • Come Closer (kislemez) – 2022
 • Yours to destroy (kislemez) – 2022
 • Black and blue (kislemez) – 2022
 • Further than i can (kislemez) – 2022
 • Scream in the silence (kislemez) – 2022
 • Save us from ourselves (album) – 2022*

Jelenlegi felállás:

Rick Steele – ének, dalszöveg
Daniel Hultberg – gitár
Robin Kärnestedt – dob, billentyűk és programozott elemek
Patrik Karlsson - basszusgitár

Miről szól az ‘Scream in the silence’?

“A Scream in the silence arról szól, hogy a sötétség körülölel, keresed a kiutat. Ha esélyt kapsz arra, hogy kijuss, akkor élned kell a lehetősséggel!”

Tears Of A Fallen Hero – Scream in the silence 

Miért lehet a “Scream in the silence” a Te számod? Mielőtt még jobban elmélyednénk a ‘Scream in the silence‘ nyújtotta hangulatban, megragadnám az alkalmat és kitérnék a ‘Black and blue‘-ra pár mondat erejéig. A márciusi daluknak köszönhetően ismertem meg a zenekart, melynél már érződött, hogy érdemes lehet figyelemmel kísérni a munkásságukat, hiszen megvan bennük a potenciál. Mindig különleges lépésről lépésre látni egy zenész vagy egy zenekar fejlődését, az általuk elért új mérföldköveket. A két szám között ugyan nem telt el sok idő és az album megjelenése jóval beszédesebb lehet a zenekar erősségeit és gyengepontjait illetően, de a Scream in the silence is jelzésértékű, kiváltképpen a lemez debütálását megelőzően nem sokkal. Mit kapunk ebben a közel 4 perces dalban? Elsődlegesen nagy mennyiségű energikusságot, ami minden téren átjön. Pörgős az instrumentál, a lassabb ének szegmenseknek is lüktetést ad. A gitárjáték tűnik a dinamikusság legfőbb megteremtőjének, viszont a dob fontosságát sem vitatnám, mivel nagyban segíti a különböző szerkezeti egységek közti váltásokat. A vokál végig clean vokál marad, nincsenek screamek, de ez a zenekar stílusából adódóan nem meglepő. Szemben a Black and blue lassabb, melankolikusabb énekével a Scream in the silence-nél a hangszerhasználatnál is említett lendületesség az úr, leszámítva az atmoszférikusabb, nyugodtabb átvezetést. Mindent összevetve egy kellemes, átgondoltan felépített dal a Scream in the silence, amihez egy videoklip is leforgattak, hogy még jobban kibontakozhasson a dalszöveg.

Mire számíthatunk a jövőben a Tears Of A Fallen Hero-tól? Az öt single meghallgatásával behatárolható valamelyest, hogy mi vár ránk az album megjelenésekor, megkönnyítve a dolgunkat annak eldöntésében, hogy mennyire lehet ez album a miénk. Helyenként még érződik, hogy csiszolódik a zenekar hangzásvilága és kialakulóban van az a bizonyos identitás, ami meghatározóvá válhat hosszabb távon. Az okvetlenül látszik, hogy törekszik a Tears Of A Fallen Hero a változatosságra és tudják, hogy milyen irányba szeretnének menni, mit helyeznének előtérbe. A megkezdett útnak még csak az elején járnak az első nagylemezük kiadásával, de ez is csak okot adhat arra, hogy ne veszítsük őket szem elől! Az albummal kapcsolatos visszajelzések, tanulságok és megerősítések vihetik majd számottevően előrébb a zenekart, különösen, ha sikerül megragadniuk egy minőségi lemezzel a célközönségük érdeklődését.

Ha nem szeretnéd kihagyni a zenekar első albumát, az idén ősszel érkező Save us from ourselves-t, akkor tanácsos lehet követned a csapat közösségi média felületeit, amelyeket megtalálsz az alábbi linkeken.

Tears Of A Fallen Hero

*Az album még nem jelent meg.

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: