Spotlight – New Snake Revival: AbsinthE (09.28.)

2020 nyarán debütált a New Snake Revival első nagylemeze, az AbsinthE. Az albumnak, illetve magának a zenekarnak a tagadhatatlan különlegessége, hogy az emberek többségének még ismeretlenként csengő neo-grunge zászlaja alatt igyekszik újat mutatni itthon és külföldön egyaránt.

Zenekar: New Snake Revival (HUN)

Album: AbsinthE

Stílus: Neo-grunge

Megjelenés időpontja: 2020/06/01

A neo-grunge fogalma zenei értelemben még nem nagyon vert gyökeret se Magyarországon, se külföldön, minimális az előfordulása. A klasszikus grunge felélesztésének és modern átszabásának hazai kezdeményezése a Vörös és Fekete EP-vel vette kezdetét 2019-ben. Az AbsinthE ezt az utat követi, nagyobb dózisban kínálva fogyasztásra a neo-grunge mindenségét. A lemezen tíz szám található, hol magyar, hol angol dalszövegbe foglalva a hétköznapok problémáit és az életünkben felmerülő súlyos kérdéseket. A zenekar az 5. Vajdasági Peron Music tehetségkutató megnyerésével bekerült az Öröm a zene országos döntőjébe, megerősítést adva arra vonatkozóan, hogy elszántságuk töretlen és szívüket-lelküket beleadják a zenélésbe. Ha figyelemmel kísérnéd egy kialakulóban lévő stílus és egy hazai, feltörekvő trió kiteljesedését vagy csak az új köntösbe bugyolált grunge gondolata pattint benned szikrát, akkor tudod, hogy mi a válasz!

Miről szól, illetve milyen témákat érint az “AbsinthE”?

“Az AbsinthE Magyarország, de talán a világ első neo-grunge lemeze. 10 dal került rá a lemezre.  A mai semmitmondó, együgyű, sablon divatzenékkel ellentétben, mély értelmű, fontos problémákat boncoló szövegek születtek a zenekar tollából.  Az album dalaival kérdéseket teszünk fel a Nagy Mindenségnek. Ki, mit, hol, miért? Boncolgatjuk a vallásos nézeteket, keressük az utat, a beteg elme bugyraiba merülünk, a zene (és a sör) mindent felszabadító erejével táplálkozunk és az alkohol sötétzöld mámorában fuldoklunk.”

 Miben látjátok az album különlegességét?

“Az első saját nagylemez. Nagyon sok munkaórát tettünk bele. Nagyon büszkék vagyunk rá. Mindent magunk kiviteleztünk, a dalok írásától, a kiadásáig.  A felvételt, a keverést is mi csináltuk. Lehet, hogy szólhatna jobban is, de inkább szóljon valódinak, mint lelketlen hangoknak egymás után.”

Mire számíthatnak a követőitek a közeljövőben? 

“Még a 2022-es évben megjelenik egy single, az új lemezről. Ezt exkluzívan nektek áruljuk el, hogy a dal címe, ami meg fog jelenni: Black Queen. Jövő évre pedig még egy single, majd pedig az új album felvétele és kiadása lesz a program.”

New Snake Revival

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: