Wayo Special: Komodo interjú (09.29.)

Egy tavalyi rendezvényen botlottunk bele először a Komodo zenekarba és játékukba, akik nemes egyszerűséggel letépték az arcunkat, amelyet kerestünk egy darabig a tánctéren. A koncertsorozat tovább dübörgött már a sokadik fellépővel, amikor is a tömegben mellém (Traidusk) keveredett egy szakállas tag, bekeretezett Jézus képpel a kezében. Egymásra néztünk. Ő csak bólintott azt sugallva, hogy nincs ok a pánikra, megtisztítja a zúzda táncparkettjét és megmenti lelkünket a kárhozattól. Emígy néztünk egymásra egy darabig, bár lehet ez a valóságban pár tized másodperc volt csupán, majd belém hasított a felismerés: “Basszus ez a gitáros faszi (András) a nyitózenekarból!”. Ekkor éreztem, hogy ezekkel a srácokkal egyszer mindenképp szeretnék egy cikket összehozni. Telt-múlt az idő, egy másik alkalommal tiszta véletlenül szintén beléjük futottunk. Ekkor meg is beszéltük velük, hogy tolunk egy interjút. Ezt az interjút most olvashatjátok! Nosza!

Interjúalanyok:

KOMODO
Iváncsó Gábor - ének
Hegyi András - gitár
Kocsis Csaba - dob
Viszmeg Sebestyén - basszusgitár

Traidusk: Miért pont Komodo? Mi a név eredete?

Hát erre a kérdésre nem számítottunk… Elraboltak minket a gyíkemberek, belénk haraptak, elvittek a szigetükre és csak úgy engedtek minket szabadon, ha alapítunk egy zenekart ilyen néven. (Amúgy Asztalos Viktor ötlete volt.<3)

Wolfy: Miként jellemeznétek a zenekarotokat néhány szóban?

Sör, bor, pálinka, tömjén, űf, pörgés, szeretet, delfinek, sex.

T.: Mikor jött az életetekbe a zene? Hogyan került először hangszer a kezetekbe?

Gábor (ének): Kb. 15 éves voltam mikor elkezdtem tanulni gitározni, illetve basszusgitározni Pércsi Sándornál, az Ölveti Blues Band basszerosánál, majd pár év után elkezdtem érdeklődni a metál zene iránt és próbálgattam a hangomat a zuhanyzóban, aztán úgy voltam vele, miért is ne próbálhatnám ki magamat mint metál vokálos.

András (gitár): Drága nagypapám azt mondta, ha nem bukok meg matekból év végén, lehet egy dobom (2004). Évközben ezért erre többször is felhívtam a tanárnő figyelmét cserébe nagyon jó gyerek voltam, így év végén nagyapámmal összedobtuk a pénzt a dobra szerencsére!:D Akkor zenész társaimmal megalapítottuk a Demizson nevű punk zenekart (körbe jár a demizson, az agyamat eliszom), majd az Our Hostile groove metál zenekart. Felköltöztem Budapestre, majd itt ismertem meg Viszmeg Sebestyént (Komodo, basszusgitár). Ekkor már Asztalos Viktor dobossal jammelgettünk, én már gitár poszton voltam…

Csaba (dob): 2004 őszén született meg az ötlet kedves barátomtól, Szeifer Ferenctől (blackhoney, reda), hogy nincs e kedvem dobolni tanulni (ő már egy hónapja nyomta akkor), aztán még szép, hogy volt kedvem Makai László bácsi segítségével (Lazarvs).

Sebi (basszusgitár): Templomi zenész volt apukám, világ életében gitározott nekünk. 13 voltam. Felkerültem Pestre, itt ismerkedtem meg a gyíkokkal.

W.: Milyen zenei stílusok állnak közel a szívetekhez? Melyik, a Komodo életében még fel nem bukkanó stílust próbálnátok ki egy szám erejéig?

Jazz, Classic.

T.: Mely zenekarok és zenészek inspirálnak titeket a leginkább?

Pantera, Lamb of God, Thy Art Is Murder, Municipal Waste, Cannibal Corpse, Havok, Dark Funeral, Anthrax, Pa-dö-dő, System of a Down, The Browning, Hip-Hop Boyz, Meshuggah, Periphery, Akelaaaaaa.

W.: Melyik zenekarral tudnátok elképzelni egy közös számot? Milyen témát választanátok a dalhoz?

A Thy Art Is Murder-ös srácokkal tolnánk valami kooperációt! Biztos baxxo lenne.:D =A Halál születése= ez lenne a szám címe.

T.: Főként milyen témákból merítkeztek a dalszövegeitekhez?

A szövegeim témáival kapcsolatban próbálok kiindulni magamból vagy a környezetemből, mivel ezek számomra a legközvetlenebb témák. Halál, emberek, idő, halál, szenvedés, vonatok, szivárvány, krumpli.

W.: Hol és milyen megvalósítással keltenétek életre az egyik számotokat?

Celin Dionnal a Titanicon, a full zenekar pucér.

T.: Mi okozza számotokra a legnagyobb kihívást a zenekarral kapcsolatban?

Az anyagi helyzetünk, úgyhogy kérünk titeket, vegyetek pólót és hívjatok meg sörre! Ráadásul folyamatosan lelkeket kell szolgáltatnunk a sátáni sárkányoknak.

W.: Mi volt a legemlékezetesebb pillanat, amit koncerten vagy fesztiválon éltetek át?

Itt választani nem lehet, szerencsére rengeteg volt. Lowland Fesztivál elejétől a végéig!

T.: Mire számíthatnak tőletek a rajongók a közeljövőben?

Hamarosan ki fog jönni az EP-nk. Most már kajak! Sok koncertre, hiszen imádunk a közönséggel pörögni és nagyon élvezzük a visszajelzéseiteket. Ez többet jelent nekünk mindennél. Legközelebb ezeken a helyeken találkozhattok velünk:
AKELA | Monastery | Komodo «» Metró söröző (Veszprém)

Atrox Trauma | Komodo | Unshadeds (Budapest)

Devoid / Komodo / Darkmess // RIFF (Budapest)

Köszönjük az interjút!

Ha tehetitek, pillantsatok rá a Komodo munkásságára az alábbi linkeken keresztül vagy vessétek magatokat a mosh pit közepébe valamelyik közelgő koncertjükön!

KOMODO

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: