What’s Up? – A mesterséges intelligencia térnyerése: Új dallal jelentkezett a Sungazers! (02.26.)

Pénteken avatta fel a “DALI”-t a szegedi alternatív rockzenekar. A kislemez egy AI által generált képmontázzsal lépi át a kreativitás határait.

Felébredt téli álmából a Sungazers! A BULI szeptember végi kiadását követően újabb szerzeménnyel gyarapodott a háromfős formáció repertoárja. A DALI már a második single a Nosztalgiaország II. album tavaly nyári megjelenése óta. A három és fél perces szám képi világa igazi csemege lehet azok számára, akik az elvont alkotásokért rajonganak. A hallottak és látottak keveredése kiszakít minket a valóságból, egy abszurd, de abszolút befogadható galaxisba helyezve a gondolatainkat. Ha személyesen is szeretnétek átélni mindazt, amit a Sungazers kínál a közönségének, akkor legközelebb március 25-én találkozhattok a zenekarral élőben, a szegedi Grand Caféban. Az esemény során a DALI-t is lehetőségetek lesz meghallgatni, így mindenképpen ajánlott elnézni!

Mit érdemes tudni a “DALI”-ról?

“A DALI egy 2015-ben íródott dal, a Loneliest Whale újragondolása. Még anno a basszusgitárosunkkal, Fazekas Mátéval (Dzsoni) jammelgettünk, amikor elkezdte ezt a fülbemászó, delay-ezett témát játszani, ami annyira megtetszett, hogy végül dalt kreáltunk belőle. Akkoriban még nagyon a post-prog rock vonalon voltunk így egy hosszú, meditatív-repetitív, instrumentális post-rock dal lett belőle. Dzsoni régóta szerette volna elővenni a dalt, ezért úgy gondoltam, ha már megtesszük, miért ne adhatnánk rá egy új köntöst és újíthatnánk fel. Rövidebb lett, kapott néhány ritmikai elektronikus elemet, illetve írtam hozzá egy dalszöveget.

Ami a szöveget illeti, az új cím kevésbé a szürreális festőre, sokkal inkább a Dall-e 2 AI képgeneráló programra utal, amivel a vizuál képeit is csináltam. A kollektív tudat-tudattalan és a kollektív tudás, információ témáját firtatja, főként az AI függvényében, aminek térhódítása most egyszerre fantasztikus és nagyon ijesztő.” – Géczi Gergő (ének, gitár)

Sungazers_DALI (Official AI. Visual)

Sungazers

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: