Spotlight – Wires: layers_of_meaning (03.12.)

Február második felében jelent meg a Wires nevű magyar indusztriális metalcore-formáció harmadik kislemeze, egy igencsak retró hangulatú videóklip kíséretében.

Zenekar: Wires (HUN)
Dal: layers_of_meaning
Műfaj: Indusztriális metalcore
Megjelenés időpontja: 2023/02/10

A zenekar 2019 vége felé alakult meg, Nagy Józseffel (vokál), Tóth Dáviddal (gitár) és Nagy Gergővel (gitár) a fedélzeten, majd 2021-ben váltak teljessé Erdei Gergő (dob) érkezésével. Zenéjükkel az emberiség jelenlegi állapotát, illetve az individuumot felzabáló belső sötétséget igyekeznek ábrázolni. Első daluk, a ‘varlet‘ tavaly nyáron látta meg a napvilágot, melyet nem sokra rá követett is a második installáció, ‘sirrah‘ néven. Hangzásuk nyers és agresszív, tele igazi jófajta, Knocked Loose-ra emlékeztető hardcore punkos megoldásokkal, mindezt még nyakon öntve egy jó nagy adag szintetizátorral és fülbemászó kórusokkal. Legújabb számuk a ‘layers_of_meaning‘ sem kivétel az imént felsoroltak alól! Azonban itt nem ér véget a móka. Van még a srácoknak bőven szárazon tartott puskapora, úgyhogy érdemes lesz figyelemmel követni őket az elkövetkezendőkben! Ha szereted az olyan zenekarok hangzásvilágát, mint például a REFLECTIONS, a Darko US vagy a már emlegetett Knocked Loose, akkor a Wires zenekarral nem fogsz mellélőni.

Miről szól a layers_of_meaning?

“A dal teljes egészében a korábbi koncepció folytatása szöveg és vizualitás tekintetében, ezúttal is markáns a retrofuturizmus, viszont az orwelli világkép ebben az esetben szocialista disztópia képében jelenik meg. Arról, hogy miről szólnak a dalok, mi inspirálta őket, nem szeretünk túl sokat mondani. Tél, sötét, hideg meg a sok nyakadba szakadt kötelesség. Meg rengeteg szovjet posztpunk.

A dalon ezúttal Lance Prenc-szel (Alpha Wolf, Void of Vision, Polaris) dolgoztunk, ennek következtében a hangzás nyersebb lett, az atmoszférát kiegészítve ősibb hangszereket és technológiákat használtunk. Akad itt AKAI sampling, korai wavetable szintézis, bucket brigade visszhangok és modulációk sokasága.”

Mit érdemes tudni a videóklipről?

“A rideg képi világú klipet Tóth Gábor barátunk rögzítette, autentikus módon Super 8-szalagokra, az utómunka szintén analog módon történt.”

Mire számíthatnak a követőitek a közeljövőben?

“Ebben az évben tervezünk megjelentetni egy EP-t, amit szeretnénk minél több koncerttel megtolni. Ezen a kiadványon teljesen új dalok lesznek, amik más megközelítéssel, felfogással készülnek. Nem fogjuk ismételni önmagunkat.”

Wires

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: