What’s Up? – A köddé váló gyermeki én: Új dal és videóklip az Imre Fia Imrétől! (03.12.)

A február 27-én kiadott Nirwana a második kislemez a zenekar ősszel megjelenő nagylemezéről.

A tavaly év végén debütált Pánik után újabb dallal jelentkezett az Imre Fia Imre. A mostani szám, ahogy a címben is utaltunk rá, az idő előrehaladtának realizálását foglalja szavakba. Elkerülhetetlen a pillanat, amikor már totálisan más tekint ránk vissza a tükörből, mint akik gyermekként voltunk. Ezzel párhuzamosan elkezdjük emészteni magunkban azt, hogy ez a szakasza az életünknek lezárult, de egy részünk továbbra is csak azt fogja kiáltani, nem engedve az évek, évtizedek nyomásának, hogy “sose halok meg”. Pont úgy, ahogy a Nirwana zárul. Extra érdekességnek még: a videóklip sajátossága, hogy a zenekar két tagja, Tornai Zsolt és György Imre irányításával készültek a felvételek, ellentétben az ezt megelőző klipek többségével.

A zenekar gőzerővel dolgozik a következő single elkészítésén és az albumuk befejezésén, ezért a fellépések valamelyest háttérbe szorulnak. Azonban semmi ok az aggodalomra, ha még az őszi nagy dobás előtt meghallgatnád a srácokat élőben! Március 24-én elcsípheted őket Budapesten a Három Hollóban, ahol a Solkym társaságában lépnek színpadra. Megközelítőleg egy hónappal rá, április 22-én a veszprémi Teremben találkozhattok az Imre Fia Imrével, illetve az Ørdøggel és a Red Swamppel. Nyáron pedig a Fishing on Orfűre kilátogatva nézhetitek meg a banda produkcióját.

Mit érdemes tudni a “Nirwana”-ról?

“A dal arról szól, hogy gyerekként bámulom a falamat és nézem a Nirvana poszteremet. A dolog érdekessége, hogy életkoromból adódóan lemaradtam a grunge-korszakról, de valahogy az én gyerekkoromban dőlt el, hogy a 90’-es évek ultimate ikonja, aki által popkulturális értelemben emlékezni szeretne a világ erre az évtizedre az Kurt Cobain lesz. 27 évesen hoztam ki az első dalt Imre Fia Imre néven és valahogy mindenkinél eljön az a pont, amikor akarva-akaratlanul elkezdi magát idősebbnek érezni egy csomó gyerekkori példaképénél, ami persze azt is jelenti, hogy a saját gyermekségtudata is végleg elmúlik. Az ezzel a felismeréssel való ironikus szembenézést boncolgatja a dalszöveg.”

György Imre (ének, gitár)

Imre Fia Imre – NIRWANA

Imre Fia Imre

 Fotókredit: Tóth-Soltész Marianna

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: