What’s Up? – Készülőfélben a Vihar Után első nagylemeze! (03.17.)

A budapesti posztrock-zenekar debütáló albumának első dalai már tavasszal hallhatóak lesznek. Idén, ha minden a tervek szerint alakul, már fellépésekre is számíthattok!

2021 elején jelent meg a háromdalos “Természetesen“, melynek számairól már olvashattatok nálunk a tizenharmadik On The Horizonban. A minőségi videóklipekkel és igényességgel tálalt EP egyből jelezte, hogy magasra teszi a lécet a Vihar Után, nincs megalkuvás, ha a kivitelezésről van szó. A trió tavaly nyáron vonult stúdióba, hogy megkezdje első nagylemezének felvételét. A tizenegy dalt tartalmazó album munkálatai a történelmi Pannonia Filmstúdió épületében kezdődtek a Gresta Mastering Studioban, Gresicki Tamás kezei alatt, aki több aranylemezes előadó lemezeiben is közreműködött. A felvételek 2022 őszére fejeződtek be, a keverésért az EP-n is dolgozó Krieser János felel.

Mit érdemes tudni a lemez munkálatairól?

„A felvételeknél fontosnak tartottuk, hogy profi körülmények között dolgozhassunk, ezért esett Tamásra a választás. A keverésnél pedig a döntő tényező az volt, hogy a korábbi három dal munkálatai során jól megértettük egymást, gördülékenyen folyt a munka. Mivel Krieser Jánossal a zenekar kétharmada régebben együtt is zenélt, félszavakból is megértjük egymást”

– Árulta el a zenekar basszusgitárosa, Miriszlai Áron.

„A bemutatkozó anyaggal ellentétben instrumentális dalok készültek, amik beleilleszkednek a posztrock műfaj hangulati és hangszeres világába. Ugyanakkor mégsem klasszikus genre albumról beszélhetünk, mert bár a zenekar három fős, a hagyományos posztrock-felálláson túl megszólalnak vonósok, zongora, elektronikai megoldások, fúvósok, perkák.”

Bár instrumentális albumra számíthatunk, az alkotók így is koncepció-vezérelt alkotást ígérnek.

„A lemez témája a remény, ehhez viszont meg kell mutatni a reménytelenséget is. Ez a vonulat fut végig a tizenegy dalon, ezt a témát bontjuk ki. Bár volt már néhány szám készülőben, és azt is elhatároztuk, hogy két régebbi dalunkból is készítünk hangszeres verziót, hamar megtaláltuk a koncepciót, amire fel szeretnénk ezeket fűzni. Így amikor döntéseket hoztunk, vagy teljesen új dalokat írtunk még a lemezre, mindig azt a kérdést tettük fel: kommunikálja-e ez azt a tartalmat, amit el szeretnénk mondani. A végeredmény így egy dalokon átívelő motívum, amihez a legbelsőbb élményeink szintjén lehet majd kapcsolódni.”

– Tette hozzá Leindler Milán, a Vihar Után dobosa.

Vihar Után

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d