Spotlight – Brinza Impulza ft. Szürreál: Inszomjnia (03.27.)

A hónap elején jelent meg a szegedi Brinza Impulza második kislemeze, az Inszomjnia. A dal Szürreál közreműködésével vált egy kerek egésszé.

Zenekar: Brinza Impulza (HUN)
Közreműködő: Szürreál (HUN)
Dal: Inszomjnia
Műfaj: Alternatív rock
Megjelenés időpontja: 2023/03/07

A decemberi, a kezdet kezdetének titulálható “Pollen“-hez viszonyítva egy teljesen más hangulatú és felépítésű single-t kaptunk a Brinza Impulzától, ami egyértelműen egy minőségi előrelépést eredményezett. A változatosságra való törekvés mind a két számnál tetten érhető. A különböző zenei stílusok egyvelegét hallhatjuk, de a csomagolás totálisan más. Amíg a Pollennél a mindenféle szegmensek hol működnek, hol nem, vegyes benyomást keltve, addig az Inszomjnia esetében nem nagyon marad hiányérzet bennünk. Egyfelől Brindza Tamás hangja megragadóbb ebben a dalban, jobban passzol hozzá ez az energikusság, másrészt Sipos László (Szürreál) rapperrel jó párost alkotnak, lüktetést adva a kislemeznek. A dalszöveg tartalmas, nem ismétli önmagát, a refrén pedig eléri a célját, jól átgondolt, ideális megvalósítással. A verzéket aláfestő melankolikus gitárjáték, a gitárszóló és a kihagyhatatlan, de a többi komponenshez képest háttérszerepet betöltő dobolás elejétől a végéig hozza a színvonalat, megtámogatva az ének kibontakozását. Az átvezetés lehetett volna jobb is, talán ez az egyetlen része az Inszomjniának, amiben több volt, de cserébe utána a hatásszünet és a refrénhez történő visszakanyarodás maradéktalanul kárpótol minket, hogy aztán a lendületünket el nem vesztve elérkezhessünk a végszóig. A videóklip ötletesen indít, ahogy a zárás is emlékezetes, már-már lecsupaszító. A köztes barangolások során meg a srácokkal bejárhatjuk Szeged egy-egy rejteke, hogy azért ne süllyedjünk hangulatilag a tengerfenékre. Összegezve a leírtakat, az Inszomjniával jó irányt vett a Brinza Impulza, kétségtelenül megér egy hallgatást, és a közreműködéses tartalmakban is jól láthatóan van fantázia.

Miről szól az Inszomjnia? Honnan jött az ötlet a dalhoz?

“Az Inszomjnia a jó öreg alkoholizmus témakörét firtatja, rálátásunk a leginkább külső városrészekben tömörülő lakosság életére. Együttérzünk velük, miközben az alkohollal való saját személyes kapcsolatunkat is az asztalra terítjük.”

Mit érdemes tudni a videóklipről? Mi ihlette a koncepciót?

“A képi világban igyekeztünk elkerülni minden felesleges extra melankóliát, és inkább a lakóhelyeink környékének színesebb, derűsebb oldalára koncentrálni, egy-két helyen vicces klisékkel megspékelve.”

Mik a terveik? Mire számíthatnak tőletek a követőitek a közeljövőben?

“Idén több új dalt és klipet is tervezünk, illetve az év második felében szeretnénk élőben is bemutatkozni.”

Brinza Impulza

Szürreál

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d