Spotlight – Faded Remembrance: Delusion of Silence (08.28.)

Belehallgattunk a győri death-doom-gothic projekt, a Faded Remembrance készülő albumába, és elhoztunk egy előzetes számot is a szeptemberben megjelenő kettes számú lemezről.

Előadó: Faded Remembrance
Album: Delusion of Silence
Műfaj(ok): Death metal, doom metal, gothic metal
Megjelenés: 2023. szeptember 29.

Magyarország sem marad le abban a tekintetben a külföldi zenei tendenciáktól, hogy az underground műfajokban egyre több az olyan projekt, amely mögött egyetlen multihangszeres polihisztor áll, több-kevesebb sikerrel. Szerencsére a többség valóban igényes munkákat ad ki a kezei közül, ebbe a táborba tartozik cikkünk témájának mindenese, Albert Tamás Géza is. A 2020-ban, Győrben életre hívott Faded Remembrance második albuma, a 2021-es The Age of Emptiness folytatása szeptember végén jelenik meg, jóféle Sear Bliss-es, korai Paradise Lost-os (e két zenekart a maga a szerző is felsorolta hatásai között, de már az első hangok után érezni lehet őket) gót zenét szabadítva a hallgatókra. A szövegvilág, és magyar zenekaroknál különösen az angol kiejtés számomra általában az underground rákfenéje szokott lenni, de itt még ezek is teljesen rendben vannak, ahogy az album hangzása is, bár a komor riffeknek keserédes ízt adó szintetizátor és trombitahangok néhol nem simulnak annyira bele az összképbe, de természetesen még a legnagyobbaknak is mindig van hová fejlődniük. Az album tehát szeptember 29-én válik elérhetővé minden nagyobb zenei platformon. Első előzetesen megjelent dalát, a leendő nyitótétel ‘Daydreaming of Salvation‘-t pedig már Ti is meghallgathatjátok. A további tudnivalók lentebb maga az előadó tolmácsolásában olvashatóak.

“A dalszövegek az emberi természetről, belső vívódásokról, hitről, létről, érzelmekről és a természetről szólnak, zömében inkább összefűzött gondolatok, mint konkrét szövegek, néha verses formában megírva, angol nyelven. Az első album – The Age of Emptiness – 2021 szeptemberében jelent meg (magánkiadás). Ez volt az első lépés a Faded Remembrance életében, egyfajta útkeresésként tudnám aposztrofálni, mind zeneileg, mind a felvétel minőségével (hangszerek pontossága és hangzás is) kapcsolatban, viszont tökéletes lépcső volt ahhoz, hogy a Delusion of Silence ki tudjon bontakozni egy magasabb minőségben két évvel később. A The Age of Emptiness album akkoriban csak a YouTube-on és a Soundcloudon jelent meg, és egyáltalán nem reklámoztam, így nagyon korlátozott az ismertsége, de a gyerekbetegségeit leszámítva a hallgatóktól így is pozitív kritikákat kapott. Az új album, a Delusion of Silence nagy lépés számomra zenészként, énekesként és dalszerzőként, minősége és összetettsége minden tekintetben felülmúlja az első albumot, ahogy a hangzás és az atmoszféra is, talán a szövegek az egyetlen, melyek azonos szinten vannak az első albummal. Undergroundból kitörés nehéz – persze nem lehetetlen – főleg az egyszemélyes projekteknek, melyeket még többször kétkedve fogadnak a kiadók, főleg akkor, ha nem egy már ismert zenész projectjéről van szó. Persze, egy kis ismertséggel és a minőséggel ők is meggyőzhetők, így nem tervezem feladni a harcot e-téren sem a jövőben.”

Faded Remembrance

by: Skinny

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: