Heavener: A márciusi album után kislemezként is elhozta az Invent Animate a mennyet és a poklot (09.14.)

A texasi progresszív metalcore zenekar ezúttal sem spórolta ki a súlyosabbnál súlyosabb riffeket és a lélekszaggató éneket.

A nagylemez kiadása után közel fél évvel megérkezett a “Heavener” címadó dala. Az Invent Animate tagjai a dal- és klippremiert követően egy kérdezz-felelek keretei között reagáltak a rajongók kérdéseire, melyben az új gyöngyszem háttértörténetét is érintették. A zenekar frontembere, Marcus Vik a következő gondolatokat osztotta meg:

“A ‘Heavener‘ című dal a megnyugtatásról szól. Arról, hogy megpróbálod meggyőzni a hozzád legközelebb álló személyt arról, hogy látod és hallod őt a belső és tehetetlen sodródása közepette. Sok szeretet és fájdalom megy bele abba az erőfeszítésbe, hogy megmutasd neki, csak ő teremtheti meg a saját belső nyugalmát, mennyországát, hiszen ő maga a saját mennyének megteremtője és őrzője.”

Keaton Goldwire, az Invent Animate gitárosa pedig ekként folytatta:

“Volt néhány B-oldalra szánt dalunk, de nagyon makacsul azt gondoljuk, hogy a következő dolog, amit írunk, mindig jobb lesz, mint az előző. Calebnek az volt az ötlete, hogy a lemez elkészülte után írjunk egy ‘Heavener’ című dalt, én pedig nekiláttam, hogy olyan számot alkossak, ami úgy tűnik, hogy megragadja az album egészének érzését. A dalszövegek felé haladva Marcus is írt egy dalt, ami meghatározta számára a Heavenert, hiszen nem szükséges, hogy csak egy ötletről vagy dologról legyen szó a Heavener kapcsán. Meg szerettünk volna tenni mindent, hogy egy dalba csomagolhassuk a korong egészét, mondhatni egyfajta végkicsengésként.”

Az év albuma cím egyik fő esélyese ezzel a dallal még magasabb polcra emelte a “Heavener” helyét az idei mezőnyben.

Invent Animate

UNFD

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: