Küzdeni a végsőkig: Íme az EVERFLASH új dala, a Tovább! (10.22.)

A modern metal zenekar a legújabb számában a kitartás fontosságát hangsúlyozza, a kitűzött célok és a régen szőtt álmok elérésének érdekében.

A DAL 2023 című dalverseny döntőjéig eljutó EVERFLASH új klipje eltér az eddig megszokottól. A „Tovább” a kereskedelmi televíziókban rendszeresen látható tehetségkutatók paródiájaként fogható fel. Szükséges megjegyezni, hogy a videoklipben felbukkanó zsűritagok és bandák teljes mértékben a képzelet szüleményei. Természetesen a klipben látható megmérettetésből az EVERFLASH sem maradhatott ki, a zsűri „nagy örömére”, megkoronázva a produkciók sorát. 

A dal mögöttes tartalmát elemezve azonban nem csak az eddig leírtakról beszélhetünk. A zenekar tagjai egyfelől jelezték, hogy bármennyi nehézséggel is járjon egy banda élete, ők nem állnak meg, másrészt lehetőséget teremtettek arra, hogy bemutathassák az EVERFLASH-családhoz nemrégiben csatlakozó új gitárost, Tóth Pétert. A klip forgatása tehát az ő közreműködésével zajlott, miután nyáron Bencze Márton távozott a zenekarból. 

Mit érdemes tudni a “Tovább”-ról és a klipről?

“Maga a dal tulajdonképpen arról szól, hogy a zenekarunk nem áll meg, hanem megyünk tovább a rögös úton, amely számunkra is sok meglepetéssel és küzdelemmel van kikövezve. Igyekszünk leküzdeni azokat az akadályokat, amelyeket a rock és a metal műfaj perifériára szorulása gördít elénk. 

A klipnek ismét Koncz Gergely volt az operatőre és vágója, ezen felül a forgatókönyvet is ő írta. A fényekért Gallai Krisztiánnak jár az elismerés.

A dal létrejöttében most is a hazai rock- és metal-színtér számos kiemelkedő alakja vett részt. A gitárok felvételeinél Vermes András (Leander Kills) segédkezett, az énekek a Grenma Stúdióban készültek, Botlik Matyi (The Grenma, Kies) szakértelmével, a zseniális keverés és mastering pedig ezúttal is Kiss Jocónak (Nova Prospect) köszönhető.”

EVERFLASH

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d