Hol a helyünk a világban? – Egy extra dallal nyitja a hónapot a Soulharbour (11.01.)

A Tides eredetileg a november végi Soulharbour-lemez, az Odyssey megjelenésekor debütált volna, de végül módosultak a tervek. Négy single lett, maradhat?

November 29-én jelenik meg a budapesti progresszív metalcore zenekar első nagylemeze, amiről már három dalt is hallhattunk. A Split, a Farewell és a Lost után a Tides pillanata is eljött. Külön érdekessége a legújabb trekk kiadásának, hogy alapvetően később jutott volna szerephez, egészen pontosan az Odyssey felavatásának napján. A zenekar tagjai úgy érezték, hogy a Tides mögött megbújó mondanivaló, azaz a helyünk, otthonunk és egyben önmagunk meglelésének fontossága olyan komoly súllyal bír, hogy megérdemel egy önálló bemutatkozást. Ennek eredményeként újra miénk a terep: itt az idő, hogy fejest ugorjunk az ismeretlenbe, feltérképezve az Odyssey világának egy újabb szegletét!

Mit érdemes tudni a “Tides”-ról?

“Bár nem volt tervben, hogy kiadunk egy negyedik single-t is még az albumunk megjelenése előtt, úgy éreztük, hogy muszáj előzetesben megmutatnunk egy olyan oldalunkat is, ami az előző három dal után talán tud még némi meglepetést is okozni.

A Tides mind zeneileg, mind témáját tekintve nagyon közel áll a szívünkhöz, hiszen a zenekar minden tagjának fontos szerepet tölt be az életében az otthon, a biztonság, a rutin és a harmónia. A dal pedig ennek a kereséséről, az önmagunkhoz vezető hosszú és rögös út fáradtságáról, a valahova tartozás utáni vágyakozásról szól.”

Soulharbour

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d