Menekülés a toxikus kapcsolatok útvesztőjéből – Új dallal ösztönöz változásra a PLASTICOCEAN (11.11.)

Mikor jön el az a pillanat, amikor egy párkapcsolat vagy egy családi, baráti viszony túlságosan mérgezővé válik, szükségessé téve a lezárást vagy a nagyobb távolság megteremtését? A PLASTICOCEAN legújabb száma, a Keserű ezt a kérdéskört járja körbe.

Egyre több ember tapasztalja meg milyen egy mérgező kapcsolatban élni, legyen az egy rossz családi viszony, vagy egy társas együttlét egy párkapcsolatban, ahol a kezdeti rózsaszín köd szertefoszlott már, és a kötődés, a melengető béke és kiegyensúlyozottság helyett a mindennapok unalommá, közönyösséggé alakulnak át. Ilyenkor az egyik fél önzően figyelmen kívül hagyja a másik lelkét, életét, önállóságát vagy méltóságát, akinek így folyamatosan sérül az énképe, csökken az önbizalma és végül egy önemésztő ördögi körben találja magát. A sorozatos verbális, rosszabb esetben tettleges bántalmazást úgy érzi az érintett személy, hogy kénytelen elfogadni, mert a „nem szakíthatom meg a kapcsolatot, mégis csak a szüleim” vagy a „mi lesz ha egyedül maradok, ha ő nincs velem?” kérdések és érzések őrlik. A tehetetlenség és a sorozatos negatív tapasztalatok hatására egy keserű íz keletkezik a szánkban, figyelmeztetve minket arra, hogy talán nem kellene a végtelenségig tűrni és várni.

A dalról és a klipről bővebben:

“A dal egy toxikus kapcsolat lezárását dolgozza fel, amikor már túl vagyunk a felismerésen, hogy nem épülünk, nem tudunk kiteljesedni és érezzük, hogy „dobbantanunk” kell, különben a sorozatos lelki és akár fizikai traumák miatt teljesen kikészülünk. Sokszor csak egy apró lökés kell, hogy el tudjunk indulni.

Ezt az érzelmi ingadozást próbáltuk a zenénken keresztül szimbolizálni. Reméljünk, hogy akik épp ilyen élethelyzetben vannak, erőt tudnak meríteni a dalból, el tudnak mélyülni saját magukban és mernek egy nagyot lépni a bántalmazásból és a mérgező mindennapokból.

A legfontosabb, hogy bármennyire is kilátástalannak tűnik, van kiút, csak merjünk beszélni a problémákról, akár barátoknak vagy épp a megfelelő szakembereknek. 

A videóhoz készült képkockák az AWS//Viszlát nyárzáró eseményén készültek a BARBA NEGRA Red Stage színpadán, szeptember 8-án. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Toma Pictures-ös srácoknak a kiváló felvételeket, a dal producerének, Horváth Attila ’Atish’-nak (SuperSize Recording) a szakszerű segítséget, valamint az AWS teljes csapatának a meghívást, hogy egy ilyen kiváló hangulatú bulit örökíthettünk meg.”

A zenekar legközelebb november 17-én, a DOWN FOR WHATEVER meghívására Sárváron, a Nádasdy-várban csíphető fülön, az év hátralevő részében pedig az AWS vendégeként járja az országot.

PLASTICOCEAN

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d