On The Horizon: Wake ‘N’ Break (07.14.) #23

A frissen átszerveződött budapesti Wake ‘N’ Break zenekar útjára indult legelső kislemezükkel, mely egy mindenki számára átérezhető, releváns problémát feszeget. Na de mégis miről szól pontosan a Jail? A cikkünkből megtudhatjátok!

Zenekar: Wake ‘N’ Break (HUN)

Dal: Jail

Stílus: Metalcore

A Wake ‘N’ Break háttértörténete:

A zenekart 2018-ban Budapesten, négyen alapították. 2021-ben átalakuláson ment keresztül a zenekar, jelenleg 5 tagja van a formációnak, két új taggal bővült (egy tagcsere és egy visszatérő). Céljuk a metál szférán belüli sajátos hangzásvilág, stílus kialakítása. Kizárólag saját dalokat játszanak, jelenleg az első albumukon dolgoznak. Számaikat a korai metalcore és nu metal jellemvonásai inspirálják. Zenéjükben a húzós riffek mellett helyet kapnak a breakdown, tört ütem, scream elemek is, némi blastbeattel fűszerezve. Ugyanakkor a dallamosabb irányvonalat is képviselik.

Diszkográfia:

Jail (Single) – 2022

Jelenlegi felállás:

  • Hajdi Gergő – Vokál
  • Székely Áron – Gitár
  • Heizer Bálint – Gitár
  • Blahó Dávid – Basszusgitár
  • Csuka-Fügedy Márton – Dob

Miről szól a ‘Jail’?

“Biztosan ismer mindenki olyan embert (ha nem pont ő maga az), aki beragadt a mókuskerékbe, megy a 9-5 és semmi kilátása nincs. Világszinten észrevehető, hogy egyre többen élik ezt a létformát, és emellett nincs idejük a saját mentális/fizikai/érzelmi jólétükre. Úgy gondolom, hogy nagyon régre visszavezethető ez a folyamat (lényegében amióta működik valamilyen formában a foglalkoztatás) és a work-life balance egyre rosszabb irányba halad.

Kicsit arra próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy ez hosszú távon nem egy járható út, mindenki próbáljon meg jobban odafigyelni magára, mert ebben tönkre lehet menni (sajnos személyes tapasztalataink is vannak). A lényeg, hogy ne abból álljon az élet, hogy dolgozunk, alszunk, dolgozunk, alszunk, hétvégén jól berúgunk a haverokkal, hogy elfelejtsünk mindent, majd hétfőn kezdjük az egészet elölről. Erről nyilván lehetne órákon át értekezni, de szerintem mindenkinek átjön ez az érzés.”

– Csuka-Fügedy Márton, a Wake ‘N’ Break dobosa

Wake ‘N’ Break – Jail

A klipről:

“A klip azután ötlött fel, hogy felvettük a zenét, és miközben már vagy századjára hallgattam vissza, elkezdett vizuálisan összeállni egy kép a fejemben. Ezután következett még száz hallgatás, ami alapján végül megírtam egy forgatókönyvet. Miután mindenki leokézta és hozzátette a saját gondolatát, elkezdődött a szervezés. Ez egy elég kemény folyamat volt így, hogy semmi tapasztalatunk nem volt ilyen téren, de le a kalappal mindenki előtt, mert sikerült leszervezni a helyszíneket, a jelmezeket, a kellékeket, a szállítást, az időpontokat, mindent. Külön hatalmas köszönetet szeretnék itt is mondani Olajos Bencének, aki a fényekért és a technikai háttérért volt felelős, illetve Jancsó Dánielnek, aki az operatőr és a vágó is volt egyben. Óriási szakmaiságot és sok tapasztalatot hoztak ebbe a két napos forgatásba. Úgy gondolom, mindenki szívét-lelkét beletette a projektbe és próbálunk egy valós üzenetet átadni egy létező jelenségre.”

Miért lehet a “Jail” a Te számod?

Ha szereted a kicsit lassabb tempójú, súlykolósabb dirty vokál orientált metalcore számokat, akkor a Jail nyújtotta zúzda ideális lehet számodra! Fogyasztását leginkább egy jó kis 8-10 órázás után ajánlom!

Mire számíthatunk a jövőben a Wake ‘N’ Breaktől?

A “Jail” zeneileg és videóklip terén is egy ígéretes kezdetet sugall, mindenképpen érdemes lesz várni az elkövetkezendő kislemezeket, illetve a készülő debüt albumot!

Amennyiben tetszett a “Jail” és felkeltette az érdeklődéseteket, akkor ne habozzatok bekövetni a zenekart az alábbi linkek segítségével, hogy időben tudomást szerezzetek az újdonságokról és az esetleges koncertekről!

Wake ‘N’ Break

By: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: