Spotlight – EndrE: demo_1 (09.10.)

Meglepő szárnybontogatásoknak lehetünk szem és fültanúi az EndrE nevű stoner, valamint pszichedelikus rockzenekar képében. Bár ezek a műfajok kifejezetten egy nosztalgikus, klasszikus hangulatot teremtenek meg, mégis mindig lehet bele valami új, sosem tapasztalt hangzásvilágot csempészni, amire azt hiszem a demo_1 tökéletes mintapélda.

Zenekar: EndrE (HUN)

EP: demo_1

Stílus: Stoner rock, Pszichedelikus rock

Megjelenés időpontja: 2022/08/25

Magyar viszonylatban aránylag ritkán tapasztalható ez a fajta atmoszféra, így ezért is szeretném kiemelni őket a hazai palettáról. Külön érdekesség számomra Fiona Apple hangjának tisztaságát, őszinteségét megidéző női énekes ebben a kissé koszosnak, de mégis összeszedettnek mondható EP-ben, főleg mert kiváló és igencsak kellemes ellenpólust képez. Amennyire kötöttnek tűnik a felépítés, annyira sodornak magukkal az izgalmas vokális és instrumentalis részek váltakozása. Azt hiszem, ez a trip video tökéletesen prezentálja, milyen képfoszlányokat is elevenít meg a muzsika maga.

Miről szól a demo_1?

“A demo_1 arról szólt, hogy olyan zenét csináljunk, amit mind a hárman a sajátunknak érzünk. Nincs semmi nagy megfejtés.”

Miben rejlik az EP különlegessége? 

“Egy banda első anyaga mindig nagy mérföldkő. Elkezdtünk csapatként alkotni a folyamat során, amit szeretnénk a továbbiakban még jobban megtanulni. A fejlődésnek pedig füllel is hallható lenyomata lesz. Vagy nem.”

Mire számíthatunk a jövőben?

“Szeretnénk lejárni a terembe, meg persze koncertezni. Utóbbit például már biztos megtesszük október 20-án, amikor a görög Hidden in the Basement-nek nyitunk Budapesten a RIFF-ben.”

Amennyiben megfogott az EP hangulata, és szeretnél személyesen is a részese lenni ennek az egyedülálló élménynek, látogass el a koncertjükre októberben!

EndrE

by: Fujimi & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: