What’s Up? – Az apátia árnyékában: Premieren az AZE N új klipes dala! (05.22.)

Eljött az idő, hogy lehulljon a lepel az AZE N legújabb üdvöskéjéről, melyhez nem mellesleg egy videóklip is érkezett. Íme a Libra!

Tavaly májusban jelent meg a várpalotai hardcore punk zenekar ötödik EP-je (A Kötél Kitart), amit egy Spotlight-cikk keretei között mi is bemutattunk, a banda frontemberének, Kálmán Sándornak a hathatós segítségével. A lemez kiadása óta a koncerteké volt a főszerep, de az elmúlt hetekben már tudni lehetett, hogy nem kell sokat várni az új szerzeményre. Nem titok, hogy a Libra az első alkalommal megrendezett Mad Villen is megmutatta magát, hogy még jobban várt legyen a debütálása, így akár már ti is elcsíphettétek az esemény harmadik, egyben utolsó napján. Az élmény teljességének érdekében egy stílusos klip is készült a dalhoz! Még mielőtt rátérnék a lényegre, az új szám rituális felavatására, jöjjön pár érdekesség a Libráról és a videóklipről.

Mit érdemes tudni a dalról, illetve a hozzá készült klipről?

“Az elmúlt évek világképformáló erői egy teljesen relativizált felelősségvállalás irányába tolták a társadalmat. Eltűnnek az abszolút pontok az értékrendünkből. Félelmekkel, aggodalmakkal van fenntartva egy folyamatos feszültség és ez láthatatlanul az ösztönös reflexek felé irányítják az embereket. A közelmúlt globális példái, mint mondjuk a pandémia, jól bemutatták, hogy különböző veszélyérzetek fel- és lecsavarásával gondolkodás nélkül képesek vagyunk átlépni az emberségesség normáit, minekután önreflexió nélkül továbblépünk az átalunk okozott sérelmeken. Ez az apátia most is tart a mindennapi élet széles spektrumán és nagyon mélyre sodorhat minket a józan mérlegelés hiánya. Erre az eltolódott fokmérőre világít rá a dal és ehhez a képeket nagyon jól kitalálta nekünk a videóhoz Tóth Máté (SignalitFilm).

A dalt egyébként februárban, a próbatermünkben vettük fel Zentai Mátéval, aki a mixelést és a master-t is készítette. Vele már az előző EP-n is együtt dolgoztunk. Egy elég gyorsan megíródott dalról van szó, a korábbiakkal ellentétben most nem ültünk rajta hónapokig. Tényleg néhány próba alatt megcsináltuk. A tavaszi koncertjeinken már játszottuk élőben, szóval már nagyon vártuk, hogy kijöhessünk vele a videóval együtt. Köszönjük a lehetőséget a Wayonak!”

AZE N – Libra (official music video)

AZE N

by: Wolfy

Advertisements

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: