Programajánló: Acres (UK) x Skywalker (CZ) x ICENAP – Dürer Kert (09.09.)

A tökéletes szerda estei program: a Dürerbe látogat a brit Acres, nem akármilyen kísérettel! A Skywalker és az Icenap társaságában avatják fel új albumukat, a Burning Throne-t.

Fellépők: Acres (UK), Skywalker (CZ), ICENAP (HU)
Esemény időpontja: 2023. Szeptember 13. (kapunyitás - 19:00)
Helyszín: Dürer Kert - Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1.
Belépő: Elővételes (limitált) - 5.000 forint, Normál - 5.900 forint 

A fellépő zenekarokról részletesebben:

Acres

Az Acres egy poszt-hardcore zenekar az angliai Portsmouth városából. Zenéjükben kiemelt szerepet élveznek a nyers és erőteljes érzelmek, illetve a fülbemászó refrének. Második nagylemezük, a Burning Throne idén márciusban jelent meg, tíz új dallal a fedélzeten. A turné középpontjában is az említett album áll. A számok között fellelhető a Silent Planet énekesével (aki nem más, mint Garrett Russell) közösen megalkotott ‘Nothing.‘ is, ami már önmagában egy jó ajánló a szerdai eseményhez. Augusztusban egy deluxe kiadással bővült a lemez, újragondolt dalváltozatokkal és koncertfelvételekkel.

Skywalker

Az Európa szívéből, Prágából származó Skywalker 2011-ben alakult és gyorsan a régió (elsősorban Csehország és Szlovákia) modern metal-/alternatív rock-színterének egyik legmeghatározóbb zenekarává vált.Több megjelenést követően (Babylon, 2012; Liberty Island, 2014), a Skywalker 2017-ben kiadta a következő szint elérését eredményező EP-jét, a Sugar House-t (producere Seb Barlow a Neck Deepből), amely szilárdan megalapozta a főbb stílusjegyeiket (szintén poszt-hardcore banda, az Acresnél kiemelt elemek vegyítésével, de azért érezhető eltérésekkel). Olyan nevekkel turnéztak együtt, mint a Beartooth, a Crystal Lake, a Normandie, a For The Fallen Dreams vagy az Our Hollow, Our Home, azaz nem ismeretlen számukra az európai barangolás. Legújabb alkotásuk a júliusi Headspace EP, amit ti is elcsíphettek a Dürerben!

ICENAP

Az Icenap valószínűleg nem ismeretlen a hazai underground közeg szerelmeseinek. A 2019-ben útnak induló nu metal-zenekar a ’90-es évek végének, illetve a 2000-es évek elején alternatív zenei hangzásvilágát hivatott elhozni a nagyközönség elé. 2020-ban kettő, 2021-ben egy, tavaly pedig öt single kiadásával örvendeztették meg a követőiket. A Walls című, 2022-ben kiadott számuk megvalósításában a Watch My Dying frontembere, Veres Gábor is közreműködött, még színesebbé téve az Icenap eredendően változatos felhozatalát. A legfrissebb daluknak számító California Poppy egy négy percen át tartó, igencsak erős érv, hogy miért ne hagyjad ki a srácok jövő hét szerdai jelenését a Dürer Kertben! Amennyiben többet szeretnél tudni a munkásságukról és a terveikről, akkor a velük készített interjúnkban új ismeretekkel gazdagodhatsz.

Közösségi média linkek

Acres

Skywalker

ICENAP

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d bloggers like this: