Miniturnén avatja fel első EP-jét az Itinera (09.28.)

A folktronica duó lemezét, az Aurorát október 19-én élőben is hallhatjátok, ha a Turbinába látogattok.

Aurora” néven jelent meg a magyar népdalok dallam- és szövegvilágát leheletnyi elektronikával és törzsi hangzással vegyítő Itinera zenekar első EP-je. A budapesti banda 2022-ben alakult, dalszövegeiket magyarul és latinul írják, ritmikusan lüktető, repetitív mantráik rituális, sámánisztkus transz-szerű hangulatot adnak.

Az Itinerával tavasszal készítettünk egy interjút, hogy pontosabb képet kaphasson mindenki a folk és az electronica sajátos egyvelegéről, illetve ennek a koncepciónak a hazai megvalósításáról. Előzetesen a “Pirkadat” és az “Utazók dala” című számok jelentek meg, de a “Tűztánc” is kapott egy külön bemutatkozási lehetőséget, hála egy live session videónak. Az Aurorán további két számot ismerhettek meg, az egyik a Tiszavirág, míg a másik az Aterrima. A hangfelvételt és utómunkáit Vári Gábor (Miracle Sound Studios) végezte.

Ősszel egy négyállomásos külföldi miniturnéra indult a zenekar, hogy a cseh és francia közönségnek is ízelítőt adjon a magyar népdalok dallamaiból, október közepén pedig Budapesten, a Turbinában mutatják be az EP-t. Amennyiben felkeltette az érdeklődésetek az Itinera, ne hagyjátok ki a budapesti koncertjüket!

Mit érdemes tudni az EP-n található dalokról?

“Már hallhattatok egy live session videót, ahol azt mutattuk be, hogyan játsszuk a dalokat koncerten – eredetileg egy kicsit más a szerkezetük, rövidebbek, tömörebbek, de élőben szokásunk jobban elszállni. Sőt, azóta belevettük a kavalt és a sámándobot is. Szeretjük ezt a fajta változatosságot, igazából sosincs két ugyanolyan koncert.”

Horváth Anett (ének)

Itinera

by: Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d