Newcomer Hungary: Radakund (09.28.) #1

Legújabb cikksorozatunkban olyan hazai zenekaroknak, projekteknek igyekszünk teret adni, akik nemrég kezdték bontogatni szárnyaikat. A legelső etapban a Radakund nevű szólóprojektet ismerhetitek meg kicsit közelebbről!

Szólóprojekt: Radakund (HU)
Debütálás éve: 2023
Műfaj(ok): Alternatív metal, metalcore
Kedvenc zenészek, zenekarok: Architects, ERRA, Auras, Currents

Eddig kiadott megjelenések
Radakund - Side Effects (Single)

Nem kis vállalás “pályakezdőként” szólóprojektbe fogni, Radakund azonban kiment az erdőbe, keresett egy irdatlan nagy fát, majd meglendítette fejszéjét. Az eredmény? Nos, az instrumentálon érződik az alkotó által preferált zenekarok, ezekből is leginkább a Currents hatása. Csintalan riffek, breakdownok és blast beatek minden mennyiségben. Első számnak ez igencsak tisztességesre sikerült, tekintve hogy hősünk még csak bontogatja szárnyait. Azonban úgy érzem a dal helyenként kicsit többet próbál fogni, mint amennyit sikerül neki, néha pöppet kaotikussá válik, legalábbis számomra. A screamekre keveréskor mehetett volna valamivel több kakaó, hogy jobban üssön és kicsit egy szintre kerüljön a clean vokál hangerejével. A tiszta éneknél néha kihallatszik az a fránya “hunglish”. Viszont ezek a hibák abszolút kiküszöbölhetőek és idővel biztosan ki fog dőlni az a fa. A Radakund egy izgalmas projektnek ígérkezik, amit érdemes lehet figyelemmel kísérni! (Traidusk)

A dalt itt csekkolhatjátok le:

Mit érdemes tudni Radakundról?

“Huszonegy éves vagyok, kb. öt éve zenélek, felvételt, és utómunkát is én csináltam az eddigi zenéimhez. A hangzásvilágom folyamatosan alakítom, de nem szeretnék leragadni semminél, nincs kifejezett zenei stílus, amibe beletartoznak a zenéim. Talán a metalcore elemek, amik a legtöbbször megjelennek.”

Milyen témát érint a Side Effects?

“A Side Effects a függőségekről szól. Az érzésről, amikor az ember tudja valamiről, hogy káros, mégis mellette köt ki. Mikor semmi más nem marad az emberből, csak amit a szerek tudnak adni. Remélem, idén minden zenei platformon meg tudok jelentetni néhány számot!”

Radakund

by: Traidusk & Wolfy

Leave a Reply

, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d